SP u Dohi! Jadni maratonci!

Posle FIFA i IHF, svetsko prvenstvo Kataru i Dohi dodelio i IAAF. Najbolji atletičari planete u Dohi 2019. godine.

Ostali sportovi 18.11.2014 | 21:30
SP u Dohi! Jadni maratonci!

Do danas je organizovano 14. svetskih šampionata u atletici i svi su održani u avgustu mesecu, a tek po neki je uspeo da otkine i nekoliko dana septembra.

Posle Moskve, najbolji atletičari sveta narednog leta takmičiće se u Pekingu, a za dve i po godine u Londonu. Nakon ova dva šampionata sledi još jedan u Dohi 2019, odlučila je u utorak Međunarodna atletska federacija.

Prestonica Katara pobedila je u trci za organizaciju SP u kojoj su učestvovali Barselona i američki grad Judžin. Doha je izabrana tajnim glasanjem članova Izvršnog saveta IAAF.

Dakle, Katar će posle dobijanja domaćinstva svetskih šampionata od FIFA i IHF, organizovati još jedno veliko takmičenje.

U vreme kada bi u Dohi trebalo da se nadmeću najbolji atletičari dnevne temperature su u proseku oko 40 stepeni Celzijusa. Avgust je tek za nijansu hladniji od juna i jula, ali je uz pomenute mesece jedan od četiri kada ne pande ni kap kiše.

Zamislite maratonce kako trče po jutarnjoj svežini na 35 stepeni Celzijusa, a dodatno ih rashlađuje prijatan pustinjski povetarac…

Komentari / 0

Ostavite komentar