Žigić opet u Birmingemu?!

Engleski drugoligaški Birmingem Siti potvrdio je da njegov bivši napadač Nikola Žigić ponovo trenira sa ekipom.

Fudbal 18.11.2014 | 20:00
Žigić opet u Birmingemu?!

Dugogodišnji reprezentativac Srbije je bez kluba otkako je na kraju sezone napustio Birmingem, posle četiri godine.

Kako je preneo BBC, klub i srpski fudbaler još nisu postigli dogovor o saradnji. Žigić je 2010. godine u Birmingem došao iz Valensije. Iz Crvene zvezde je otišao u Rasing Santander krajem leta 2006, posle čega je proveo četiri sezone u Španiji.

U prvoj sezoni u Engleskoj Žigić je postigao gol u pobedi protiv Arsenala od 2:1 u finalu Liga kupa. Tokom sve četiri sezone on je odigrao 143 utakmice i dao 37 golova za "Plave". Birmingem je odmah po osvajanju Lige kupa ispao iz najvišeg ranga i od tada se muči sa teškom finansijskom situacijom, zbog koje je najčešće u timu koristio dobar deo juniora.

Prošle sezone opstanak u Čempionšipu obezbedili su bukvalno u poslednjim minutima poslednjeg kola, a Žigić je odigrao ključnu ulogu postigavši gol. Klub je napustio po isteku ugovora, a u međuvremenu ekipu je napustio i menadžer Li Klark posle niza loših rezultata.

U međuvremenu tim je preuzeo Gari Rouet, koji je u tri meča neporažen (pobeda i dva remija). Bramiji su i dalje u zoni ispadanja (16 bodova iz 17 utakmica), ali bi još 2-3 dobra rezultata u nizu mogla da donesu veliki prodor na tabeli, jer 10 timova ispred njih staje u samo 5 bodova.

Nekadašnji junior AIK iz Bačke Topole ima 34 godine. Za Srbiju je dao 20 golova na 57 mečeva, a poslednji je odigrao u San Pedro Suli protiv Hondurasa pre tri godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar