Opadanje kose kao posljedica stresa

Kosa oseća i na njoj se oslikava svaka promena u organizmu, tako kada ste bolesni iil čak samo neraspoloženi, promene na kosi, odnosno frizuri su jasne.

Moda i ljepota 15.11.2014 | 12:10
Opadanje kose kao posljedica stresa

Kako je izlaganje jakom stresu jedna velika promena za organizam, tako se i pojačano opdanje kose može javiti kao posledica. Ovde treba reći da se opadanje kose ne može desiti kao odgovor tela na svakodnevni stres- nerviranje ili neraspoloženje.

Samo jak stres koji se javlja kod velikih životnih problema (operacije, razvodi i sl.) može dovesti do opadanja kose, ali posle vraćanja organizma u normalno stanje i kosa kreće ponovo da raste kao nekad.

Ne treba dozvoliti da pojačano opdanje kose dovede do još većeg stresa (patnje) i time još pogoršati situaciju, već prihvatiti sve kao potpuno normalno i strpljivo sačekati da se stanje normalizuje. Po povratku na nekadašnje stanje sa kosom se treba ponašati normalno iako mnogi misle da je tada treba štedeti i izbegavati feniranje,farbanje kose.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

marija

15.11.2014 23:43

Meni kosa opada godinama išla sam kod raznih doktora i ništa mi nije pomoglo i stalno sam pod stresom kad vidim da ću skroz ostati bez kose.Ne znam više šta da radim ima li neko neki savjet.

ODGOVORITE