Prva sjednica novog saziva NS RS 24. novembra

Predstavnici parlamentarnih stranaka odlučili su danas na konsultativnom sastanku u Banjaluci da prva sjednica novog saziva Narodne skupštine Republike Srpske bude održana 24. novembra.

Republika Srpska 14.11.2014 | 07:51
Prva sjednica novog saziva NS RS 24. novembra

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić istakao je da će prije prve sjednice parlamenta Srpske Centralna izborna komisija BiH poslanicima dodijeliti sertifikate."Na sjednici će biti izabran predsjednik i potpredsjednici parlamenta, konstituisano radno predsjedništvo, verifikovani mandati poslanika i položena svečana zakletva.

Svečane zakletve će da polože predsjednik i potpredsjednici Republike Srpske Milorad Dodik, Ramiz Salkić i Josip Jerković", rekao je Radojičić novinarima nakon konsultativnog sastanka.Prema njegovim riječima, biće donesena i odluka o broju potpredsjednika parlamenta Srpske i njihovom izboru.

"Biće donesena i dva zaključka kojima se pokreću inicijative za izbor delegata u Dom naroda parlamenta BiH i Vijeće naroda Republike Srpske", kaže Radojičić.

On je istakao da će prvom konstitutivnom sjednicom parlamenta Srpske predsjedavati najstariji poslanik Ilija Stevančević, a da će mu u radu pomagati najmlađi poslanici, te generalni sekretar iz sadašnjeg saziva.Početak sjednice zakazan je za 12 časova.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

aleksandar_banjaluka

13.11.2014 14:14

A jedan od tri najmlađa poslanka koji predsjedava Skupštinom je Davor Šešić iz banjalučkog SDS-a - dobro zapamtite to ime, prisješće debelo crvenoj sekti zvanoj SNSD!

ODGOVORITE
Name

miroslav

13.11.2014 15:01

Djecko, zaboravio si na Srdjana Amidzica!

ODGOVORITE
Name

Лија

13.11.2014 15:43

Примиче се вријеме кад ће се сазнати ко је вјера а ко невјера. Умјесто да вас братска љубав и слога веже ви нам досипате со на ране.У памет се Срби док не буде касно.

ODGOVORITE
Name

марко

13.11.2014 15:59

Срђан Амиџић је члан криминалне организације - СНСД!

ODGOVORITE
Name

Majka

13.11.2014 19:23

Molim vas redakcijo objavite broj ziro racuna za pomoc malom andjelu iz Bratunca sto je veceras bilo u monitoru...

ODGOVORITE
Name

django

14.11.2014 10:20

Kakav crni šešić. bice ga smijesno gledati u nsrs kako se provaljuje isto kao i u skupstini grada u bl.

ODGOVORITE