Prva liga RS: Od Leotara to niko nije očekivao!

Fudbaleri Leotara iz Trebinja osvojili su jesenju titulu u Prvoj ligi Republike Srpske.

Fudbal 11.11.2014 | 20:30
Prva liga RS: Od Leotara to niko nije očekivao!

Sasvim neočekivano, klub iz Trebinja se nakon prvog dijela sezone našao na prvom mjestu sa dva boda prednosti ispred drugoplasirane Kozare iz Gradiške.

Rezultat koji je postigao Leotar je itekako neočekivan, jer je klub pred početak sezone bio pred gašenjem. Trebinjci su jedva skupili ekipu pred početak Prve lige.

Iako su bili u izuzetno teškoj situaciji, Leotar je igrama na terenu pokazao da se dobri rezultati mogu praviti i u izuzetno teškim uslovima. Nakon 13 kola su prvi, imaju dva boda prednosti i do kraja će sasvim sigurno igrati glavnu ulogu u borbi za plasman u Premijer ligu BiH.

Najefikasniji fudbal u jesenjem dijelu sezone je igrala Kozara iz Gradiške. Ovaj tim je zauzeo drugo mjesto iza Leotara, a sa 30 postignutih pogodaka su ubjedljivo najbolji napadačkim tim.

Kozara će u drugom dijelu sezone vjerovatno biti i najozbiljniji kandidat za titulu prvaka RS-a i ulazak u društvo najboljih ekipa.

Takođe, prvi dio sezone su jako dobro odigrale ekipe Sutjeske iz Foče, te Slobode iz Novog Grada, koje dijele treće i četvrto mjesto sa po 23 boda.

Prva liga Republike Srpske je po kvalitetu dosta izjednačena. Tako je razlika između petog i jedanaestog tima samo pet bodova, dok su tri tima za sada nešto dalje od sigurne zone.

To su Napredak, Proleter i Drina iz Višegrada, a između ovih timova će se vjerovatno u ostatku sezone tražiti kandidat za ispadanje.

Komentari / 0

Ostavite komentar