Porodična tragedija legende Reala!

Stariji ljubitelji fudbala Uga Sančeza pamte ga po golovima kojima je spasao Real katastrofe na "Marakani", u meču sa Crvenom zvezdom...

Fudbal 10.11.2014 | 13:05
Porodična tragedija legende Reala!

Ugo Sančez, legendarni fudbaler madridskih Atletika i Reala, doživeo je porodičnu tragediju.

Iz Meksiko Sitija stižu vesti da je njegov sin, Ugo Sančez Portugal, pronađen mrtav u svom stanu u meksičkoj prestonici. Prema prvim izveštajima, s njim je u trenutku smrti bila još jedna osoba, a prema prvim saznanjima do kojih je došla policija, smrt je nastupila posle trovanja gasom.

Kao i njegov otac, doduše ne s toliko uspeha, nesrećni Portugal igrao je fudbal i nastupao za meksički klub Pumas UNAM.

Smrt ga je zatekla u 31. godini, rođen je 1984. dok mu je otac igrao za Atletiko, iz kojeg je godinu dana kasnije prešao u Real i beli dres nosio sedam godina sa velikim uspehom. Sančez je dao 65 golova na 134 utakmice za Atletiko, a čak 207 na 283 nastupa za Real.

On je krajem 80-ih imao sezone sa 40 i više golova za madridski klub, kakve danas priređuju Kristijano Ronaldo ili Lionel Mesi.
Sa Realom, gostovao je 1987. godine u Beogradu i postigao dva gola u utakmici sa Crvenom zvezdom u kojoj je srpski klub imao 3:0 i 4:1, ali je Meksikanac postigao i drugi gol, zahvaljujući kom je španski klub u revanšu uspeo da prođe dalje sa 2:0.

Bilo je to četvrtfinale Kupa šampiona.

Komentari / 0

Ostavite komentar