Raščistite ormar lakše nego ikada

Skoro svima nam desilo se da minutima ili čak satima stojimo pred krcatim ormarom i mislimo kako nemamo šta da obučemo. Kako se otarasiti viška stvari i koncentrisati se samo na ono najpotrebnije?

Moda i ljepota 07.11.2014 | 17:04
Raščistite ormar lakše nego ikada

Većina žena ima problem sa pretrpanim policama ormara za odeću i dugo razmišlja o tome šta da obuče toga dana.

Ovo se najčešće dešava zato što hrpa stvari prekrije najbolje odevne komade, a na površini ostane nešto što nam ne stoji tako dobro, ili što je teže uklopiti sa ostalom garderobom, a žao nam je da tu odeću bacimo.

Ako planirate veliko spremanje ormara, sve što treba da uradite jeste da postavite sebi sledeća pitanja - ona će vam olakšati razmišljanje i ceo proces raščišćavanja.

Da li volite taj deo garderobe?
Da: Odlično! Ostavite ga u ormaru.
Ne: Rešite ga se što pre. Poklonite ga nekome, odnesite dobrotvornoj organizaciji, ili pokušajte da ga prodate preko interneta. Čak i da vam ne smeta, ali niste oduševljeni njime, uklonite ga iz ormara, jer su male šanse da ćete ga nositi u budućnosti, a samo će zauzimati prostor.

Da li vam odgovara?
Da: Zadržite ga.
Ne: Ako su potrebne male izmene, možete da ga prekrojite. Ali ako čuvate staru odeću (nekoliko brojeva manju) u nadi da ćete ponovo smršati, znajte da slobodno možete da zaboravite na tu ideju – velike su šanse da će u vašem ormaru ostati bar još nekoliko godina.

Da li je taj komad garderobe isflekan?
Da: Razmislite da li se zaista isplati odneti ga na hemijsko čišćenje.
Ne: Ako ga baš volite, sačuvajte ga, pa ga nosite po kući.

Kada ste ga poslednji put nosili?
Ove godine: Zadržite ga, jer su velike šanse da ćete ga i dalje nositi.
Pre više od godinu dana: Uklonite ga. Verovatno mislite da ćete ga jednom obući, ali u većini slučajeva, to se jednostavno ne dešava.


Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

pd

07.11.2014 17:10

E kad bi došla dobra vila da raščisti moj ormar.

ODGOVORITE