Radonjić: Naći ćemo manu Olimpijakosu!

"Olimpijakos nije Spanulis, mada on sam vredi više nego naš ceo tim. Što, naravno, ne znači da nećemo naći manu Olimpijakosu", kaže trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić pred evroligaški duel sa Olimpijakosom.

Košarka 06.11.2014 | 17:00
Radonjić: Naći ćemo manu Olimpijakosu!

Karte su planule za nekoliko sati, košarkaši Olimpijakosa poleteli su iz Atine za Beograd - bliži se utakmica koju su navijači Crvene zvezde čekali od početka sezone.

Njihovi ljubimci ulepšali su im iščekivanje maksimalnim skorom u ABA ligi i pobedama nad Galatasarajem i Valensijom.

U petak, naspram tima Dejana Radonjića staće igrači atinskog velikana, u punoj, crveno-beloj Kombank areni.

Dan pre utakmice, Radonjić je razgovarao sa novinarima na konferenciji u Kombank areni.

"Sama činjenica da su karte planule za par sati govori o specifičnosti i posebnosti naredne utakmice. Poznato je ko nam dolazi - dvostruki šampion Evrope u prethodne tri godine", rekao je on.

Atinski crveno-beli doputovaće u Beograd u četvrtak u 16.30, osokoljeni maksimalnim skorom na početku Evrolige, ali i suočeni sa povredama nekoliko važnih igrača.

Naravno, na čelu ekipe je sjajni Vasilis Spanulis, koji je prošle nedelje u Litvaniji ubacio 35 poena, a potom dobio i nagradu Evrolige "najkorisniji igrač u oktobru".

"Imali su problema zbog povreda Printezisa i Dardena, koji se sada vraća na teren. Zato se možda očekivao i njihov drugačiji start sezone. Ipak, nema sumnje da će im tim koji su formirali omogućiti borbu do završnice".

"Dominantni su u našoj grupi, a kada budu kompletni opet će biti konkurentni za najviši plasman", rekao je trener Zvezde.

Posebno je naglasio da Spanulis nije jedina opasnost koka preti njegovom timu. Mada je jasno da je najveća.

"Imaju igrače koji su iskusni, mlade koji su osvajali Evroligu... Imaju Spanulisa koji je u fantastičnoj formi. On nije samo MVP, već je neko ko je obeležio prethodnih deset godina evropske košarke. I na klupskom i na reprezentativnom planu. Dobio je toliko velikih mečeva, uradio toliko mnogo...".

"Naravno, sama činjenica da Olimpijakos ima takvog igrača govori o tome kakav tim dolazi u Arenu. Njegova vrednost veća je od vrednosti čitavog našeg tima, ali nije samo on kvalitetan, već imaju i druge dobre igrače. Pre svega na spoljnim pozicijama".

Olimpijakos nije opasan samo "spolja", glasila je konstatacija novinara.

"Grčka ekipa ima specifičnu centarsku liniju, ne toliko visoku, ali sa sjajnim fizičkim mogućnostima", konstatovao je trener Zvezde.

Pobeda bi Zvezdu značajno "pogurala" ka Top 16 fazi. Olimpijakos bi se trijumfom učvrstio na čelu tabele, sa skorom 4-0.

Radonjić je, ipak, još jednom podvukao da je rano za kalkulacije i prognoze.

"Pobedom ne završavamo posao, naravno. Sezona je u ranoj fazi, a prioritet nam je da je nastavimo u dobroj atmosferi. Neće sledeće kolo ništa odlučiti po pitanju plasmana".

Pobeda bi sačuvala dobru atmosferu. Kako do nje protiv Olimpijakosa?

"Moramo biti spremni za sve mogućnosti. Pred nama je težak meč, jer je iskustvo na strani rivala, kao i broj odigranih ovakvih utakmica. Zato je deplasirano govoriti o favoritu... Ipak, motivisani smo za još jedan podvig".

Ima li Olimpijakos slabo mesto?

"Naći ćemo ga".

Za Spanulisa će, bez sumnje, biti zadužen i Branko Lazić. Možda i u najvećoj meri.

"Biće teško. Iskusan je i kvalitet dokazuje iz godine u godinu. Potrudićemo se da svedemo njegov učinak na prihvatljiv nivo za nas i da ga nateramo na greške, da ga uvedemo u kontraritam", rekao je Lazić.

Komentari / 0

Ostavite komentar