EL: Olimpijakos ne dolazi da se družimo!

Luka Mitrović i Nemanja Dangubić veruju da će u petak biti lepo na tribinama, ali podsećaju i da ih čeka veliki posao na terenu, gde nijedna strana neće imati popusta za rivala. Ulog je jako veliki.

Košarka 06.11.2014 | 19:15
EL: Olimpijakos ne dolazi da se družimo!

Čim je žreb za evroligašku 2014/15 spojio Zvezdu i Olimpijakos u istu grupu, navijači crveno-belih zaokružili su na kalendaru petak, 7. novembar i označili ga kao dan za spektakl.
Karte su rasprodate u sredu ujutro za nekoliko sati, očekuje se dolazak i gledalaca iz Atine i nema sumnje da će Kombank arena biti krcata. Grupe navijača oba tima neguju bratske odnose i uživaće na crveno-belim tribinama.

Za to vreme, košarkaši će na terenu voditi veliku borbu.

Olimpijakos stiže sa novim trenerom, bez četvorice igrača, vođen najkorisnijem košarkašem Evrolige za oktobar - Vasilisom Spanulisom. Pirejci imaju perfektan skor i pred put za Beograd poručuju da dolaze po još jednu pobedu.

Sa druge strane, i Zvezda može da se podiči dobrom formom. U oktobru je izgubila samo od Neptunasa u Klajpedi, a u Areni je savladala i Galatasaraj i Valensiju. Naredni meč biće joj najveći izazov do sada, što je potvrdio i Nemanja Dangubić.

"To što dolaze bez nekoliko igrača možda malo menja pripremu utakmice, ali su i dalje jako kvalitetan tim, koji ima neverovatnog vođu i jednog od najboljih igrača u Evropi. Čovek može da ubaci 50 poena ako mu dozvoliš, pa nas čeka težak zadatak da ga zaustavimo", rekao je on posle treninga.

Nema potrebe da naglašava da je u pitanju sjajni Spanulis, koji bi žestoko kaznio domaćina ako bi ušao u utakmicu bez potrebne koncentracije.

"Biće težak meč i velika borba. Ne smemo da ponovimo igru iz prvog poluvremena protiv Budućnosti. Moramo da budemo fokusirani svih 40 minuta i ako to budemo uradili imamo šansu da dobijemo".

Navijači neće zviždati gostima iz Atine, ali na terenu neće biti popusta ni sa jedne strane. Ulog je ogroman i toga su svesni svi.

"Lepo će biti igrati u takvoj atmosferi, ali nama je bitno šta se dešava na terenu. Sigurno da igrači Olimpijakosa neće doći ovde da se družimo. Moraćemo da damo sve od sebe. Neporaženi su, dobili su dve utakmice na strani, znaju da igraju u gostima...", dodao je Dangubić.

Kapiten Zvezde Luka Mitrović takođe podseća da se priča o bratstvu navijačkih grupa završava kraj parketa.

"Dočekali smo i tu, dugo iščekivanu, utakmicu, nema dileme da nas čekaju najveći izazov i najjači protivnik. Atmosfera će biti fenomenalna, mogu da kažem prijateljska. Očekuje se dolazak navijača iz Grčke, ali naravno da na terenu ne sme da izostane rivalstvo. Verujem da će sve to biti lepa košarkaška priredba", poručio je krilni centar crveno-belih u izjavi za "Sport network".

Duel Crvene zvezde Telekom i Olimpijakosa počeće u 19.00 časova.

Komentari / 0

Ostavite komentar