Većina za promjenu vlasti u Vojvodini

Više od polovine građana Vojvodine smatra da bi trebalo promeniti pokrajinsku vlast, pokazalo je istraživanje agencije "Nina-medija".

Srbija 05.11.2014 | 08:05
Većina za promjenu vlasti u Vojvodini

Prema anketi sprovedenoj u periodu od 26. do 29. oktobra u Vojvodini, na uzorku od 1.216 ispitanika, 55 odsto ispitanih dalo je potvrdan odgovor na pitanje da li podržavaju promenu vlasti u pokrajini, dok je 26 odsto bilo protiv, a 19 odsto je ostalo neodlučno, prenosi današnji "Blic".

U grupi onih koji žele da se menja vlast u Vojvodini, najviše je muškaraca i ispitanika iz urbanih naselja, a najmanje penzionera.

Anketa je pokazala da 54 odsto građana smatra da pokrajinska vlada ne vodi adekvatnu socijalnu i ekonomsku politiku, 28 odsto ocnjuje da je taj rad adekvatan, a 18 odsto odgovorilo je da ne zna.

Upitani da li SNS ima kapacitet da reši probleme ako bi došao na vlast, 49 odsto je odgovorilo pozitivno, 34 odsto negativno, a 17 odsto je osalo neodlučno, pokazalo je isto istraživanje javnog mnjenja.

Žene, penzioneri i nezaposleni, kao i domaćice, u većoj meri smatraju da naprednjaci imaju kapacitet za rešavanje problema pokrajine, dok su zaposleni u državnom sektoru i učenici/studenti, nepoverljivi prema radu SNS na pokrajinskom nivou.

Izvor: Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar