Tole - Terza, zasad 8:8!

Zajednica Superligaša će dobiti novog predsednika, a pitanje je da li će pobediti crveno-bela ili ona druga koalicija u kojoj će biti i Partizan.

Fudbal 05.11.2014 | 11:15
Tole - Terza, zasad 8:8!

Predizborna kampanja u fudbalskoj Srbiji se zahuktava. Ofanziva Zvezdana Terzića i rukovodstva Crvene zvezde za smenu Tomislava Karadžića će prve ozbiljne rezultate dobiti na izbornoj skupštini Zajednice superligaša kada će biti izabran predsednik koji je će naslediti suspendovanog Terzića. Ishod tih izbora će pokazati da li Zvezda može da smeni Karadžića i razbije njegove višegodišnja uporišta

Kao i obično, fudbalska Srbija se podelila na struju priklonjenu Crvenoj zvezdi i onu drugu u kojoj će sigurno biti Partizan. Žurnal otkriva i ko će gurati koju opciju i ko su kandidati dve suprostavljene struje.

Dva su imena koja figurriaju kao naslednici suspendovanog Terzića. Kandidat Crvene zvezde i klubova okupljenih oko nje će najverovatnije biti Dragan Simović, prvi čovek subotičkog Spartaka i nekadašnji član rukovodstva kluba sa Marakane. Njega će Terzić pokušati da izgura kao pobedničkog kandidata. Simovića će samim tim sigurno u glasanju podržati Crvena zvezda i Spartak, a podrška bi trebalo da stigne i od Vojvodine, Napretka, Radničkog iz Niša, Novog Pazara, Terzićevog OFK Beograda. Možda i Rada, mada je još teško proceniti kojoj će se strani prikloniti čelnici Građevinara.

Sa druge strane, Milanović će izlaskom na crtu Terzićevoj struji i Simoviću pokušati da odbije prvi napad sa Marakane i osujeti planove za smenu rukovodstva FSS-a u kojem je i sam potpredsednik. On će uz podršku svoje Jagodine i Partizana, uz sebe vrlo verovatno imati i glasove Donjeg Srema, Borca, Čukaričkog, Voždovca, Mladosti i možda kragujevačkog Radničkog.

Prema tom odnosu snaga, rezultat bi bio 8:8 u glasovima. Ali kako to u našem fudbalu funkcioniše, neće biti čudo da neko od pomenutih klubova promeni stranu i prevagne u nečiju korist.

Lobiranja i obećenja uveliko traju. Simović je trenutno vršilac dužnost predsednika Zajednice, pošto je Terzić na njega preneo ovlašćenja. Na njemu je da zakaže raspisivanje izbora u Zajednici, što mu je nedavno hitno naložio i FSS. Ali Simović iz nekih razloga okleva…
“Izbori u Zajednici nisu prioritet. Takmičenje je u jeku, igra se i kup, sve funkcioniše bez većih problema i zaista nema potrebe da žurimo sa izborima. Prvo ću da se konsultujem s klubovima, a onda ćemo zajedno odrediti termin skupštine. U narednih 15 dana sigurno neće biti skupštine”, rekao je Simović u razgovoru za Novosti.

Sednica Zajednice će se održati u narednih desetak dana i na njoj će biti usvojena Terzićeva ostavka, ali pitanje je kada će biti zakazana skupština.

Jer nekome je potrebno više, a nekome manje vremena da izlobira glasove. S obzirom da snage iz FSS-a žele što pre da zakažu izbor, izgledaju kao da su više uvereni u pobedu. Budući da Simović okleva, izgleda da Zvezda još nije sigurna u svoje kalkulacije i proračune, iako Terzić poručuje da je Tole već bivši.

Komentari / 0

Ostavite komentar