Što je Rodžers izveo onakav tim protiv Reala?

Menadžer Liverpula Brendan Rodžers tvrdi da nije odmarao ekipu za meč sa Čelsijem, već da je verovao da tih startnih 11 može dobro da se pokaže protiv Reala.

Fudbal 05.11.2014 | 09:45
Što je Rodžers izveo onakav tim protiv Reala?

Menadžer Liverpula Brendan Rodžers odmorio je sedmoricu startera na stadionu šampiona Evrope i prošao sa samo jednim golom u mreži.

Prošao je dobro u igri sa sudbinom, što mu je dalo za pravo da se posle utakmice "pravi Englez" i tvrdi kako je baš taj sastav bio predviđen da nastupi, ali pitanje je hoće li taj izgovor proći u Nionu. Jer, odmaranjem najboljih igrača, Rodžers je prekršio pravilnik o takmičenju UEFA.

No, bilo kako bilo, Rodžers je posle 1:0 na stadionu "Santijago Bernabeu", tvrdio kako je zadovoljan prikazanim i kako ima mnogo toga pozitivnog u igri tima koji za 90 minuta nije stvorio šansu, uz prvi udarac na golu tek početkom drugog poluvremena.

"Pitali ste se pre utakmice da li je ovo dovoljno jak sastav, ali videli ste koliko su momci bili dobri tamo na terenu. Doći ovde, gde većina prima tri, četiri ili pet komada, i odigrati neizvesnu utakmicu, uz prikazan kvalitet, nije mala stvar. Imali smo hrabrost da se nadigravamo i ponosan sam na svoj tim večeras. Pokazali smo divnu smirenost", rekao je Rodžers.

"Znao sam šta radim. Znao sam kako će tim izgledati večeras. Razočarani smo rezultatom, ali bilo je mnogo pozitivnih stvari. Neki od mladih igrača bili su zaista dobri", dodao je Rodžers, koji je među startere uvrstio i našeg mladog reprezentativca Lazara Markovića, ali ga je zamenio u 69. minutu.

"I dalje postoji šansa za nas da prođemo dalje. Od početka smo znali da će sve biti odlučeno u poslednjem kolu i srećni smo što je i dalje sve u našim rukama".

Kada su ga novinari konkretno pitali da li je odmarao igrače, rekao je...

"Vodim sastav koji mora da odigra sedam utakmica za 21 dan. Nisam odmarao igrače za sledeću subotu, to je bio tim za koji sam mislio da može da napravi rezultat večeras i činjenica je da nismo imali sreće da ostvarimo taj rezultat. Protiv najboljeg tima na svetu", naglašavao je Rodžers.

"Lako je reći da smo mogli da prođemo bolje sa drugačijim timo, ali, slušajte, mogli smo da izgubimo i 5:0".

Komentari / 0

Ostavite komentar