Gutijeres pobijedio rak!

Vezni igrač Njukasla ponovo je zdrav 13 meseci nakon što je konstatovano da boluje od testikularnog kancera.

Fudbal 04.11.2014 | 18:15
Gutijeres pobijedio rak!

Jonas Gutijeres (31) izdržao je teške trenutke, pobedio opaku bolest i u ponedeljak dobio "zeleno svetlo" za povratak normalnim životnim aktivnostima!

Argentinski fudbaler nedavno je otkrio da mu je još prošle jeseni konstatovan rak testisa.

Njemu je oktobra 2013. operativnim zahvatom odstranjen levi testis, u januaru se vratio na teren, ali je po završetku sezone došlo do novih komplikacija, pa je morao na hemoterapiju. Tretman je, na sreću, bio uspešan.

"Hvala svima koji su mi pružili podršku, posebno mojoj porodici, roditeljima, braći i prijateljima", poručio je Gutijeres putem Twittera.

Član Njukasla od 2008. godine, dugo je krio svoje zdravstveno stanje od javnosti, pa i većine ljudi iz sveta fudbala. Za borbu sa rakom znali su samo njegova porodica i najbliži prijatelji, uključujući zemljake Hajncea, Lavecija, Demikelisa i klupskog druga Koloćinija.

Pošto je u septembru dao intervju, u kome je konačno otkrio šta se događa, navijači Njukasla su ga podržali tako što su mu priredili ovacije na utakmici protiv Hala - i to u 18. minutu, zbog broja koji Gutijeres nosi na dresu "svraka".

Pre dolaska u Englesku, igrao je za Majorku i Velez Sarsfild.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Sandra

05.11.2014 06:10

Prelijepa vijest, sa srecom

ODGOVORITE