Stižu posmrtni ostaci 4 vojnika JNA

Komisija za nestala lica Vlade Srbije preuzeće danas posmrtne ostatke četiri nestale osobe, pripadnike nekadašnje JNA, koji su ekshumirani u Hrvatskoj.

Srbija 31.10.2014 | 14:21
Stižu posmrtni ostaci 4 vojnika JNA

Komisija za nestala lica Vlade Srbije preuzeće danas od Uprave za zatočene i nestale Ministarstva branitelja Hrvatske, posmrtne ostatke četiri lica sa liste traženja, pripadnika bivše JNA, koji su nastradali tokom oružanih sukoba na prostoru bivše SFRJ 1991.

Kako se navodi u saopštenju Komisije, posmrtni ostaci dva lica su ekshumirani iz masovne grobnice u Mašićkoj Šagovini kod Okučana, u periodu od 15. do 17. oktobra 2013. godine.Jedno lice ekshumirano je na Novom groblju u Vukovaru u periodu od 27. aprila do 3. jula 1998. godine i jedno lice na mesnom groblju u mestu Turanj kod Karlovca, 12. juna 2012. godine.

Identitet svih posmrtnih ostataka utvrđen je metodom analize DNK, a konačna identifikacija posmrtnih ostataka tih lica obaviće se na Institutu za sudsku medicinu Vojno-medicinske akademije u Beogradu, u toku sledeće nedelje uz prisustvo članova porodica.Komisija će preuzeti posmrtne ostatke na graničnom prelazu Batrovci - Bajakovo, dodaje se u saopštenju.

Komentari / 0

Ostavite komentar