Cenić: Smaraoci Republike Srpske

Onomad kad se spremao doček na Palama, gde su mnogi mislili da će videti i mene jer, zaboga, ja sam bila svedok u Hagu, rekoh kratko onima što doček prirediše da baka dala dinar da ga dočeka, a davaće milion i jedan da ga nekud isprati.

Republika Srpska 31.10.2014 | 12:11
Cenić: Smaraoci Republike Srpske

Kao i Vital margarin, u sve će da se meša, svemu začin C da bude, a i Digo kvasac za kadriranje. Naravno, rekoh i da je posve jasno da će biti bliži sa Dodikom nego sa komplet članstvom SDS-a. Njihova veza je mnogo dublja i datira iz onih vremena kad Bosića nije bilo ni na esdeesovoj mapi. Recimo, kad je Tomo Kovač dotrčao sa vešću da su kamioni sa cigaretama zaplenjeni i da valja hapsiti Dodika. Tu se
većalo, mozgalo i na kraju poslušaše, gle čuda, Krajišnika, koji reče da, zaboga, neće Srbi Srbe hapsiti i još uz to poslanike. Mi na svoje švercere nećemo!

Kako tada, tako i danas. Ne skidoše imunitet poslaniku Dodiku, a on je to upamtio i vraćao. Redovno je i podsećan na to, naravno. Kad ga ono pustiše na neki dan kući, prvi mu je u poseti bio Dodik. Kad je odslužio kaznu, nastala je mrtva trka za političke poene i podilaženju svesrbujućem korpusu, pa se zamalo ne potukoše ko će ga dočekati. Godišnjica? Govor. Savez za promene? Govor. Koliko je koštalo i čega sve?

Samo mogu da zamislim. Malo se zaboravilo da je taj isti korpus gađao jajima i bukvalno kao taoce u Banjoj Luci u hotelu Bosna držao Krajišnika i saradnike. Ko je stajao iza te mase? Pitati Dodika i njegove instrukture.

Autor: Svetlana Cenić

Komentari / 18

Ostavite komentar
Name

kolaps

30.10.2014 18:28

Smaraoci, smutljivci, mutivode, kameno doba, praistorija. Kupi ih laktaski mufljuz za kusur. Oni znaju pa sto nisu donjeli glasove i mandate. Upravo je mnogo ljudi zog njih odbilo da da svoj glas. Umjesto da sute tjeraju vodu na na mufljuzov mlin. Neka se srame godina svojih.

ODGOVORITE
Name

GASTRABAJTER

30.10.2014 18:36

GOSPODJA NE BAS UBJEDLJIVA BIVŠA MINISTRAKA ODLIČNO SVE ZNA O ONOME ŠTO JE BILO I SVJEDOČI O SVIM DOGAĐAJIMA BILO DA SU BILI JAVNI ILI TAJNI - NEMA VEZE. PONASA SE KAO DA JE SVE ZNANJE SVIJETA STAVILA U SVOJ PRSTEN NA RUCI I IMA NAJBOLJE ODGOVORE NA SVA PITANJA... JEDINO JE NIKO NE SLUSA, E TO JE NJEN JEDINI PROBLEM...

ODGOVORITE
Name

Branko

30.10.2014 19:25

Što ga ova žena može umoriti pričom da je to strašno, od 2005 god, samo prosipa demagogiju.

ODGOVORITE
Name

Oko sokolovo

30.10.2014 19:35

Šta bi bilo kad bih se ja počeo baviti politikom. Vrlo teško bih našao saradnike. Svi bi me manje-više pitali, "Šta nudiš." Kad bih im rekao šta nudim odmah bi rekli da sam lud. I kad bih nekako i skupio te saradnike, niko ne bi glasao ni za mene, ni za saradnike. Oni bi i dalje glasali za litru ulja, rikanje ispod šatora, i pljuvanje po nekom, bilo kome, to jest malo soli na vrh srednjeg prsta. Tako je već par hiljada godina. Geni ne mutiraju tek tako.

ODGOVORITE
Name

Đorđe

30.10.2014 20:04

Što se tiče Krajišnika,ostaje pravilo "Vuk mijenja dlaku ,ali ne mijenja ćud".Znamo ga kao"Obrvana" i nije ga trebalo ni reciklirat nešto posebno. Dobio je povoljan kredit ide star u biznis. Idu sinovi. Vraćaju mu se pare od Dušanića. Dušanić dobio Metal, zbog Krajišnika??? Gospođo Cenić uz neko uvažavanje ,ajde idite negdje i Vi i Čavić i svi ,koji ste imali priliku.Budite u upravi zajednice etažnih vlasnika.Ili šta drugo... Dajte novim ljudima šansu.Ne smije se stati. Treba i dalje "brutalno" napredovati do granica ljudske izdržljivosti do konačnog cilja.Konačan cilj "bolje sutra svih nas". Snage za promenu su rastrojile protivnika i obezbedile lakši napredak u budućnosti , uvesti sveže snage i napred.

ODGOVORITE
Name

REALNO

30.10.2014 20:48

Ne gotivim je ali REALNO je najsposobnija u Republici Srpskoj

ODGOVORITE
Name

bibe

30.10.2014 21:16

U čemu je najspsobnija?

ODGOVORITE
Name

Armageddon

30.10.2014 22:03

Napravili smo samo jednu gresku, sto vas ratne dezertere i profitere nismo poslali na neki nas Goli otok ili 2 m ispod.

ODGOVORITE
Name

zole

30.10.2014 22:08

Boze sto su ti mediji cudo.Pamet ljudima okrenu za tren.Cas volis Momcila cas ne volis.Sad cemo svi mi sto smo svojom krvlju stvorili ovo nasu republiku postati smaraoci,ako vec nismo.

ODGOVORITE
Name

hercegovka

30.10.2014 22:25

pravo zborite i kolaps i oko sokolovo.

ODGOVORITE
Name

neutralan

30.10.2014 23:04

G-đo Cenić iznenađen sam Vašim tekstom.Mislim da bi kada kažete ime Krajišnika trebali bih da se dignete iz poštovanje prema njemu, a ne da ovako u ironiji pišete o njemu.Žalosno...

ODGOVORITE
Name

neutralan

30.10.2014 23:10

Najsposobnija je za to što sve kritikuje i što je u pravo i što nije.To samo ona zna.

ODGOVORITE
Name

OKСИГЕН

30.10.2014 23:41

Znate šta, ova žena je vjerovatno u pravu i očigledno zna mnogo...ali iz vremena kad je i ona bila u krugu vlasti koju sada panjka i iznosi prljav veš... Gospođo, a gdje ste bili ranije i zašto sada o svemu iz "debele 'ladovine" !?

ODGOVORITE
Name

Simo

31.10.2014 00:04

Da bi drzava dobro funcionisala potrebno je da vlast ima dobre kriticare. Samo tako mozemo imati zdravo drustvo i jaku drzavu. Samo mi smo narod koji svaku kritiku smatramo licnim napadom. Gospodja Cenic je javni kriticar , zato je placena i pustimo je neka radi svoj posao. Svako ima pravo da kritiku prihvati ili odbije .

ODGOVORITE
Name

Messi

31.10.2014 00:11

Mi ne volimo da cujemo ruznu istinu, a ona je cesto iznosi. Ponekad malo smara, ali u vecini slucajeva mogu da kazem- svaka joj cast na komentarima!

ODGOVORITE
Name

ortodox

31.10.2014 07:02

Od prazne priče ništa, djela trebaju da govore... A djela nigdje na vidiku...

ODGOVORITE
Name

MIHAJLO

31.10.2014 08:19

Gospodjo Cenic svaka ti je na mjestu, treba sve lazi istjerati na cistinu. Ipak pok Jovan Raskovic je bio u pravu- mi smo lud narod.

ODGOVORITE
Name

vuk

31.10.2014 08:54

Kraljica...

ODGOVORITE