Interpol traži generala Đukića

Sud BiH naredio je raspisivanje međunarodne potjernice za penzionisanim generalom Vojske RS Novakom Đukićem, koji se nalazi liječenju na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu i ona je juče trebalo da bude
raspisana.

Republika Srpska 30.10.2014 | 16:43
Interpol traži generala Đukića

Da je međunarodna potjernica trebalo da bude raspisana do kraja jučerašnjeg dana potvrdila je portparol Interpola BiH Nataša Sikimić i dodala da su dobili naredbu Suda BiH i odmah pokrenuli proceduru raspisivanja potjernice.

''Odmah smo taj zahtjev proslijedili centrali Interpola u Lionu'', kaže Sikimićeva.

Sud BiH je naredio raspisivanje međunarodne potjernice nakon što su mu od Centra javne bezbjednosti i Gradske uprave Banjaluka stigla tražena dokumenta - uvjerenje o državljanstvu, izvod iz matične knjige rođenih i daktiloskopski materijal.

U Sudu kažu da će međunarodnu potjernicu primiti Interpol Srbije te da je on obavezan da postupi po njoj uz poštivanje zakonskih propisa Srbije.

''Nakon lociranja osuđenog biće preduzete dalje mjere za izvršenje kazne zatvora, što uključuje i mogućnost slanja molbe pravosuđu Srbije za preuzimanje izvršenja kazne'', rečeno je u Sudu.

Đukić je na liječenje u Beograd otišao nakon što je pušten na slobodu u periodu između poništenja prvostepene presude za zločin počinjen na Tuzlanskoj kapiji 1995. godine i donošenja nove presude. Sud je 7. oktobra naredio raspisivanje centralne potjernice za njim, a nju su raspisale policijske agencije i Granična policija BiH.

Šef tima odbrane generala Đukića Milorad Ivošević kaže da će se Đukić staviti na raspolaganje Sudu kad se budu stekli zdravstveni i pravni uslovi. Naglasio je da se Đukić liječi, da ništa ne izbjegava te da želi da sve bude u regularnom postupku.


Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

rodoljub

30.10.2014 16:26

Sta je sa Oricem? Nek se ostave srpskih generala!

ODGOVORITE