Kup Srbije: Jedan Radnički prođe, drugi tone!

Inđija na "Čairu" izborila penale, ali ne i plasman u četvrtfinale. Jagodinci se igrali u Kragujevcu, 3:0. Spartak siguran protiv Proletera iz Novog Sada (2:0).

Fudbal 29.10.2014 | 16:30
Kup Srbije: Jedan Radnički prođe, drugi tone!

Iznenađenje je viđeno na stadionu Obilića na Vračaru, ali ne i na ostalim terenima.

U osmini finala Kupa Srbije, favoriti su u uvodnim utakmicama opravdali očekivanja. Neki lakše, neki teže. Radnički iz Niša najteže.

Na niškom "Čairu" gostovala Inđija, izborila penale (0:0), ali ne i plasman. "Lutrija sa bele tačke" donela je više mira domaćim igračima, koji su je rešili u svoju korist (4:1) i obezbedili sebi mesto među osam najboljih.
Istovremeno, u Kragujevcu, nastavljena je agonija Radničkog 1923. I pod novim trenerom - Neškom Milovanovićem "đavoli" nisu uspeli da prekinu seriju neuspeha, pa ni da postignu gol.

Na stadionu "Čika Dača" u sredu je slavila Jagodina, prilično lako sudeći prema konačnom rezultatu -3:0. Zanimljivo je da je prvi gol za "ćurane" postigao Miloš Lepović, koji je u Jagodinu i došao iz Radničkog.

Kragujevčani su poslednji put pobedili (i uopšte izbegli poraz) pre više od mesec dana - 24. septembra, u prošloj rundi Kupa, na gostovanju Dorćolu - 1:0. Od tada su izgubili od Donjeg Srema (0:1), Rada (0:3), Čukaričkog (1:4), Radničkog iz Niša (0:1) i, danas, od Jagodine.

Ove sezone Radnički 1923 već je promenio dva trenera, a postigao je samo tri gola (uključujući i Kup utakmicu protiv Dorćola), uz ukupnu gol razliku 3:19. Iako je sezona još u ranoj fazi, jasnoj je da bi ostanak u Superligi momaka sa "Čika Dače" bio pravo čudo.

Na severu, u Subotici, Spartak je lako eliminisao Proleter iz Novog Sada - 2:0. Prvoligaš sa Slane bare očekivao je stao u osmini finala, golovima Lukića i Plavšića u uvodnih čevrt časa.

Novosađani su celo drugo poluvreme odigrali bez Srđana Vujaklije, koji je isključen krajem prvog dela zbog udaranja protivnika bez lopte. Sredinom nastavka nisu iskoristili ni penal. Tačnije, golman Spartaka Nikola Mirković odbranio je udarac gostiju.

Do kraja dana biće odigrana još dva meča osmine finala: Vojvodina - Sloboda Point (18.00) i Metalac - Voždovac (18.30). Utakmice Partizan - Sloga iz Petrovca na Mlavi i OFK Beograd - Čukarički odložene su za novembar.

REZULTATI OSMINE FINALA

Spartak - Proleter Novi Sad 2:0
/Lukić 11', Plavšić 16'/

Rad - Crvena zvezda 1:0 (0:0)
/Perović 50'/

Radnički 1923 - Jagodina 0:3 (0:2)
/Lepović 22', Arsenijević 38', Mitošević 53'/

Radnički Niš - Inđija 0:0 (penalima 4:1)

Vojvodina - Sloboda 18.00
Metalac - Voždovac 18.30

U sredu, 19. novembra

OFK Beograd - Čukarički 13.00
Partizan - Sloga Petrovac na Mlavi

Komentari / 0

Ostavite komentar