Radnici traže ostavku kantonalne Vlade

Radnici propalih tuzlanskih firmi, na čelu sa predstavnicima Sindikata "Solidarnost" Tuzlanskog kantona, protestuju danas ispred zgrada pravosudnih institucija u Tuzli, tražeći neopozivu ostavku kantonalne Vlade.

Bosna i Hercegovina 29.10.2014 | 12:28
Radnici traže ostavku kantonalne Vlade

Predsjednik Sindikata "Solidarnost" Sakib Kopić smatra da je smiješno to što premijer Tuzlanskog kanona Bahrija Umihanić podnosi ostavku svojim ministrima, nakon što se cijela kantonalna Vlada izjašnjava da je dobro radila.

"O tome koliko je neka vlada dobro radila mogu reći samo građani. Očigledno je da neko želi da ovaj premijer bude smijenjen po istom scenariju kao i njegov prethodnik Sead Čaušević", rekao je Kopić.Kopić je potvrdio da radnici ne odustaju od svog zahtjeva, a to je ostavka kompletne Vlade Tuzlanskog kantona, prenose lokalni mediji.

Premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević podnio je ostavku 7. februara, nakon trodnevnih protesta u Tuzli, koji su prerasli u nerede i rezultirali paljenjem zgrade kantonalne Vlade.Skupština Tuzlanskog kantona imenovala je 10. marta Bahriju Umihanića za novog kantonalnog premijera.

Komentari / 0

Ostavite komentar