U akciji "Maped" sedam privedenih

Kriminalistička policija i Jedinica za podršku CJB Bijeljina danas su provele akciju usmjerenu protiv mreže narko-dilera i trgovaca oružjem.
Prema navodima policije, tokom akcije kodnog naziva “Maped” uhapšeno je 7 lica, a na području Šekovića i Osmaka pretreseno 10 lokacija s ciljem prikupljanja dokaza.

Republika Srpska 28.10.2014 | 20:35
U akciji "Maped" sedam privedenih

Kako saznaje BN televizija, svi uhapšeni privedeni su u Stanicu javne bezbjednosti Zvornik, gdje je izvršena kriminalistička obrada. Terete se za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga i nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih sredstava. Više detalja u prilogu koji slijedi...

Kako BN TV nezvanično saznaje privedeni su: Siniša Trivković, Zarija Kraljević, Vlado Kanjerić, Ljubinko Mijić i Miljan Lošić, svi iz Šekovića, kao i Moris Kanjerić, državljanih Hrvatske, te Ljubo Stojanović iz Osmaka. Jedno lice izmaklo je policijskoj potjeri, a kako nezvanično saznajemo riječ je o austrijskom državljaninu.

“Prilikom pretresanja kod ovih lica pronađeno je i privremeno oduzeto preko 11 kilograma opojne droge skank, veće količine orižja municije i minsko eksplozivnih sredstava”, izjavila je za BN televiziju portparol CJB Bijeljina Aleksandra Simojlović.

U policijskim pretresima pronađeni su i zasadi stabljika indijske konoplje, kao i oprema narko-dilera; vaga za precizno mjerenje, više mobilnih telefona i telefonskih kartica korišćenih u izvršenju krivičnih djela. Akciju “Maped” zajednički je pokrenulo više pravosudnih institucija.

"Današnja akcija provodi se po naredbi Okružnog suda Istočno Sarajevo, a u saradnji i koordinaciji Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo i Okružnog tužilaštva Bijeljina. Akciju provode pripadnici Sektora kriminalističke policije CJB Bijeljina i uz podršku Jedinice za podršku iz Zvornika i Bijeljine”, dodaje za BN TV Simojlovićeva.

Nakon kriminalističke obrade, nadležnost nad uhapšenima preuzima Tužilaštvo u Istočnom Sarajevu.

(BN TV)

Komentari / 0

Ostavite komentar