Uhapšeni u akciji "Gibraltar" na slobodi

Sud BiH odbio je prijedlog Tužilaštva BiH za određivanje jednomjesečnog pritvora uhapšenim u akciji kodnog naziva "Gibraltar" i oni su puišteni na slobodu, potvrđeno je iz Suda BiH.

Bosna i Hercegovina 25.10.2014 | 08:30
Uhapšeni u akciji "Gibraltar" na slobodi

Sud BiH je odbio prijedlog Tužilaštva BiH kao neosnovan, jer nije našao postojanje osnovane sumnje što je osnovni uslov za određivanje pritvora.

Sud BiH je naložio njihovo puštanje, a na ovu odluku može biti uložena žalba Krivičnom vijeću Suda BiH u roku od 24 časa od prijema odluke Suda BiH.

U akciji "Gibraltar" pripadnici Sipa uhapsili su direktora marketinške agencije S.V.R.S.A. Nevena Kulenovića, Belmu Kulenović, Sanjina Kulenovića, visoke rukovodioce kompanije HT "Eronet" Stipu Prlića i Zorana Bakulu, zamjenika generalnog direktora "Pink BH" Lajlu Torlak, bivšeg direktora "Mreže plus" Darka Aleksića, direktora agencije MITA Ejuba Kučuka i vlasnika agencije "Fabrika" Senada Zaimovića.

Oni su osumnjičeni za organizovani kriminial u vezi sa finansijskim kriminalom, korupcijom, pranjem novca, poreskom utajom, carinskom prevarom, zloupotrebom položaja, krivotvorenjem službene isprave, davanjem i primanjem dara i drugih oblika koristi.

Izvor: Agencije

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

banjaluka

25.10.2014 06:45

Tresla se gora, rodio se miš.

ODGOVORITE
Name

Sudija

25.10.2014 07:20

ma pustite njih, neko je ukrao hljeb iz prodavanice

ODGOVORITE
Name

snasli se

25.10.2014 07:28

Ovi su se "snasli" u zivotu A "snasli" su se i tuzici i sudije i advokati a i ostali ukljuceni u sve ovi u ovoj banana drzavi

ODGOVORITE
Name

Anonimus

25.10.2014 09:10

Rekoh ja da od toga nema ništa. SIPA i sud rade zajedno. Jedni hapse ovi oslobađaju. Bacanje prašine u oči glupom narodu. Tek da se o nečem zabavi da ne razmišlja zašto je gladan i opljačkan.

ODGOVORITE