Jeste Bajern zgazio Romu, ali Luiz Adrijano...!!!

Čudesno veče Lige šampiona donelo je 40 golova, tri ubedljive pobede, ono što samo fudbal može da režira, a junak je bez premca napadača Šahtjora Luiz Adrijano - petostruki strelac u deklasiranju BATE Borisova u gostima sa 7:0.

Fudbal 22.10.2014 | 14:40
Jeste Bajern zgazio Romu, ali Luiz Adrijano...!!!

Jedan od komentara na internetu bio je da je Rim građen vekovima, ali je demoliran za 90 minuta. Duel na Olimpiku bio je preslikano polufinale letošnjeg Mundijala - Roma je igrala ulogu Brazila, dok je Bajern bio Nemačka, i rezultat 1:7 je bio isti.

Jedan, drugi, treći gol... i posle 36 minuta na semaforu je pisalo 0:5. Kao i na Svetskom prvenstvu, na jednoj strani nemoć, na drugoj demonstracija sile, ali i poštovanje protivnika. Iako su Bavarci još dva puta ujeli "vučicu", povukli su ručnu u nastavku, te dozvolili Romi da ublaži poraz, koji je mogao da bude i blaži, da je Žervinjo bio prisebniji u završnici.

Dok je četa Pepa Gvardiole pokoravala "večni grad", Šahtjor kao da se takmičio sa nemačkim gigantom u igri ko će biti efikasniji. Klub iz Donjecka ponizio je BATE na gostovanju sa 0:7 i kao junaka lansirao Luiza Adrijana.

Ples "rudara" počeo je od 11. minuta i trajao je do samog finiša, a već u prvom poluvremenu šest puta zatresli su mrežu domaćina, od čega je brazilski napadač to učinio četiri puta i ispisao novu stranicu fudbalske istorije.

Niko pre Adrijana nije postigao četiri pogotka u prvom poluvremenu meča Lige šampiona, da bi tačku stavio iz penala osam minuta pre kraja i stao uz rame Lionelu Mesiju - jedinom igraču koji je dao pet golova na jednoj utakmici elitnog takmičenja.

Ujedno, postao je prvi fudbaler koji je pet puta zatresao mrežu na jednom meču u gostima, a pre duela sa BATE-om postigao je 12 golova u LŠ, i nikada više od četiri u sezoni. Pored njega, u strelce protiv beloruskog tima upisali su se Aleks Tešeira i Daglas Košta, takođe Brazilci, pa su se izjednačili sa francuskim fudbalerima koji su takođe dali svih sedam golova u pobedi Liona nad Verderom u martu 2005. godine.

Ujedno, Bajern i Šahtjor su postali jedini klubovi koji su postigli pet ili više pogodaka za poluvreme na gostovanju u Ligi šampiona, pa je u senku palo Čelsijevo demoliranje Maribora sa 6:0 i prvi gol Didijea Drogbe od povratka na Stamford bridž.

Da se obori rekord po broju golova u jednom kolu Lige šampiona potrebno je da ih u preostalih osam utakmica, u grupama A, B, C i D, koje su na programu od 20.45, bude 15. Još jedno istorijsko veče je na pomolu.

Podsetimo, drma se i tron Raulu Gonzalesu na čelu večne liste strelaca, pošto je Kristijano Ronaldo sa 69 golova na dva koraka od nekadašnjeg kapitena Reala, a Madriđani sada predvođeni portugalskom zvezdom gostuju Liverpulu.

Komentari / 0

Ostavite komentar