FSS: Mikić nije imao akreditaciju!

Fudbalski savez Srbije (FSS) saopštenjem odgovorio ministru policije Nebojši Stefanoviću koji je rekao da je lice koje je vređalo premijera Aleksandra Vučića u direktnom prenosu utakmice Srbija - Albanija imalo VIP propusnicu.

Fudbal 22.10.2014 | 09:25
FSS: Mikić nije imao akreditaciju!

Fudbalski savez Srbije (FSS) odlučno je demantovao tvrdnje ministra policije Nebojše Stefanovića da je osoba koja je u direktnom prenosu utakmice Srbija - Albanija vređalo premijera Aleksandra Vučića imalo VIP propusnicu, koju mu je izdala fudbalska organizacija.

"Fudbalski savez Srbije odgovorno tvrdi da niko od naših predstavnika zaduženih za organizaciju utakmice, izdavanje akreditacija i nadležnih za rad u tom sektoru stadiona nije licu koje je upalo u otvoreni studio RTS i vređalo premijera Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića dalo bilo kakav dokument koji bi mu omogućio ulaz na lokaciju gde se incident dogodio", piše u saopštenju FSS.

Fudbalski savez je naglasio da prostor u kojem se desio incident nije VIP sektor, već je prostor namenjen za rad nosioca UEFA televizijskih prava. U taj postor mogli su ući akreditovani radnici RTS i akreditovani pripadnici policije, dodaje se u saopštenju.

Takođe, FSS ističe da je u ovom slučaju, prvi put u istoriji, baš zarad sprečavanja zloupotrebe akreditacija korišćen elektronski sistem akreditovanja, koji je karakterističan isključivo za velike sportske događaje, kao što su evropska i svetska prvenstva, Univerzijade...

"Elektronski sistem akreditovanja podrazumeva lični dolazak svakog lica u akreditacioni centar, gde se u aplikaciju akreditovanja na licu mesta unose podatke o licu, lice se slika i nakon toga se štampa i plastificira akreditacija, koja se uručuje licu. Ovaj postupak mogu da potvrde svi predstavnici medija koji su akreditovani za ovu utakmicu", piše u saopštenju FSS i naglašava:

"Proverom kroz bazu podataka akreditacionog sistema utvrđeno je da lice koje je izazvalo incident nije akreditovano".

U saopštenju se izražava žaljenje zbog viđenog incidenta i uvreda upućenih predsedniku Vlade Aleksandru Vučiću, kao i zbog toga što su novinari i gosti u otvorenom studiju RTS doživeli neprijatnost prilikom profesionalnog obavljanja dužnosti.

Komentari / 0

Ostavite komentar