Hadžić će tražiti ljekare iz Srbije

Bivši predsjednik Republike Srpske Krajine Goran Hadžić tražiće od Haškog tribunala da ga pregledaju ljekari specijalisti iz Srbije, nakon što mu je pozlilo prije dva dana, rekao je  njegov advokat Zoran Živanović.

Srbija 21.10.2014 | 13:10
Hadžić će tražiti ljekare iz Srbije

"Trebalo bi da se danas vidim sa njim i sugerisaću mu da traži da dođu specijalisti koji bi mogli da dođu, vide nalaze i eventualno ga pregledaju, te postave dijagnozu i predlože terapiju", rekao je Živanović u telefonskoj izjavi Srni iz Haga.

On je rekao da, budući da mu još nije poznata ljekarska dijagnoza, može samo da pretpostavi da će Hadžić zatražiti da dođu ljekari za kardiovaskularna oboljenja.Živanović nije mogao da potvrdi da li je tačna informacija da je Hadžić prije dva dana doživio srčani udar u Hagu, jer ne smije da komentariše zdravstveno stanje svog branjenika.

On je napomenuo da nije upoznat sa dijagnozom, kao i da nije siguran ni da su je haški ljekari uopšte i postavili.Mediji u Srbiji prenijeli su da je Hadžić doživio je blaži srčani udar u četvrtak, 16. oktobra, u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala, kada je prilikom pada povrijedio i rame.

Portparol Haškog tribunala Magdalena Spalinska potvrdila je da je stiglo pismo predsjednika Nacionalnog savjeta za saradnju Srbije sa Haškim tribunalom Rasima Ljajića u kome je zatražio informacije o zdravstvenom stanju Vojislava Šešelja i Hadžića.Ljajić je juče naveo da je Srbija spremna da u Hag pošalje ljekare koje Šešelj i Hadžić izaberu i napomenuo da je za posjetu ljekara po izboru pritvorenika potrebna saglasnost Sekretarijata Tribunala.  

Potpredsjednik SRS-a Milorad Mirčić ranije je potvrdio da su Šešelju otkrivene metastaze na dva mjesta na jetri i da je odobrio da ova informacija bude prezentovana javnosti.Šešelj je prethodno operisan zbog karcinoma debelog crijeva.

Komentari / 0

Ostavite komentar