Parlamentarcima milioni za putovanja

Francuska, Njemačka, SAD, Austrija i Uganda samo su neke od destinacija koje su u aktuelnom četvorodišnjem mandatu obišli parlamentarci BiH dok su prisustvovali skupovima i seminarima sa kojih, osim računa za potrošeni novac, građanima nisu donijeli mnogo drugog.

Bosna i Hercegovina 20.10.2014 | 09:04
Parlamentarcima milioni za putovanja

Službe Parlamenta BiH zabilježile su u aktuelnom mandatu, kao i ranijih, na stotine službenih putovanja parlamentaraca, za šta se godišnje u prosjeku trošilo oko pola miliona KM.

Da se putovanja moraju racionalizovati upozorila je nedavno i Komisija za spoljnu i trgovinsku politiku Doma naroda kroz zaključak kojim je sugerisano da se racionalizuju putovanja parlamentaraca i usklade sa platformom spoljnotrgovinskog djelovanja BiH i prioritet da međunarodnim aktivnostima u vezi sa evropskim integracijama.

Aktuelni parlamentarci obišli su mnoge zemlje, a članovi Delegacije Parlamenta u Parlamentu Interparlamentarne unije Drago Kalabić, Mato Franjičević i Nermina Ćemalović u petak je trebalo da se vrate iz Ženeve.

Povodom odlaska održano je zasjedanje čiji je centralni događaj bio debata o ostvarivanju ravnopravnosti polova i zaustavljanju nasilja nad ženama. U inostranstvu su bili i Božo Ljubić i Milorad Živković, i to u Varšavi, na seminaru koji organizuje NATO.

Samo u ovom mandatu, pojedinačno ili kao članovi pojedinih delegacija Parlamenta BiH, poslanici i delegati učestvovali su na seminaru u Marselju, gdje su razgovarali o bezbjednosnim izazovima u zemljama Srednjeg istoka i sjeverne Afrike poslije "arapskog proljeća" i posjetili kliniku u Kampali u Ugandi i vidjeli kako se liječe oboljeli od AIDS-a.
 
 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

СС

20.10.2014 09:03

Боли их увце за трошкове, нема зиме док је оваца и вуне.

ODGOVORITE
Name

pd

20.10.2014 09:15

Šta njih briga oni su sebi postavili ogromne plate imaju sve moguće povlastice a narod jede po kontejnerima.

ODGOVORITE