Mještani nezadovoljni parcijalnom isplatom

Dvadesetak mještana brčanskih naselja Vučilovac, Krepšić i Brka ponovo je danas protestvovalo pred vijećnicom u Brčkom nezadovoljni odlukom Vlade distrikta da se sredstva za obnovu kuća stradalih u poplavama isplaćuju parcijalno.

Bosna i Hercegovina 09.10.2014 | 17:29
Mještani nezadovoljni parcijalnom isplatom

Predsjednik Mjesne zajednice Vučilovac Ljubiša Ostojić, koji je sa još nekoliko predstavnika poplavljenih mjesnih zajednica razgovarao sa gradonačelnikom Antom Domićem, rekao je da nisu zadovoljni ovakvom
odlukom brčanske Vlade, ali da moraju prihvatiti ono što im je gradonačelnik objasnio.

"Obećanje gradonačelnika je da će ugovori biti gotovi do iduće sedmice i da ide tranša onima na koje nema prigovora. Mi drugog izbora nemamo, ali vidjećemo sa ostalim mjesnim zajednicama i građanima šta da radimo", rekao je Ostojić.

Gradonačelnik Brčkog Anto Domić ponovo je objasnio da je o parcijalnoj isplati u dvije tranše odlučeno zbog lakše kontrole trošenja dodijeljenih sredstava, te da ne bi došlo do preklapanja pomoći UNDP-a i Vlade Brčko distrikta.

"Moramo strogo voditi računa da ne bi došlo do nepravde među korisnicima, u smislu da jedan korisnik uđe u program UNDP-ja, a uporedo od Vlade distrikta dobije i maksimalan iznos", naglasio je Domić.

Komentari / 0

Ostavite komentar