Greg Popović: Pa, Albu vodi Srbin!

Trener NBA šampiona, srpskog porekla, dao je zanimljivu izjavu posle poraza svog tima od Albe, koju vodi Saša Obradović.

Košarka 09.10.2014 | 15:48
Greg Popović: Pa, Albu vodi Srbin!

Iako je protekle noći u Berlinu odigran revijalni meč i iako je San Antonio tek na početku priprema za novu sezonu, Nemačka će dugo pamtiti šta se dogodilo u hali "O2 World":

Košarkaši Albe pobedili su NBA šampiona, fenomenalnim pogotkom Džamela Meklina uz zvuk sirene.

Posle utakmice, trener San Antonija Greg Popovič dao je zanimljivu izjavu o kolegi s klupe Albe - srpskom stručnjaku Saši Obradoviću.

Upitan kada je shvatio da domaćin ima nameru da pobedi, iako je gubio na startu utakmice 6:22, petostruki šampion NBA lige rekao je:

"Znao sam to od starta. On (Obradović) je Srbin".

I Popovič je istog porekla, s obzirom na to da mu je otac takođe Srbin. Neretko ističe da zna srpski jezik, a nekoliko puta je rekao uz osmeh da "krade fore" od svog prijatelja Dušana Ivkovića i Željka Obradovića.

"Stvarno smo hteli da pobedimo u Nemačkoj, ali nam je Alba isprašila guzice. Uradili su zaista odličan posao", dodao je Popovič, pred čijim je igračima još test utakmica.

"Pop nas trenira srpski", rekao je jednom prilikom o žestokom radu sa njim plejmejker Toni Parker.

San Antonio odigraće u subotu, u Istanbulu, utakmicu protiv Fenerbahčea, koji s klupe predvodi još jedan srpski trener - Željko Obradović.

Komentari / 0

Ostavite komentar