Dobojliju Liverpul prati u penziju!

Legenda singapurskog fudbala Aleksandar Đurić, čovjek rođen u Doboju prije 44 godine, odlučio je da završi karijeru, a u njegovu čast biće odigran prijateljski meč između veterana Liverpula i selekcije Singapura 15. novembra.

Fudbal 07.10.2014 | 23:30
Dobojliju Liverpul prati u penziju!

Patrik Berger, Vladimir Šmicer, Stiv Mekmanaman, Jerži Dudek i menadžer Jan Raš uveličaće oproštaj ikone singapurskog fudbala. Nekadašnji fudbaler dobojske Sloge 54 puta nosio je dres reprezentacije Singapura, te postigao 27 golova.

- Zaista sam polaskan ovakvim obilježavanjem kraja karijere. Navijač sam Arsenala, ali neću se buniti da okončam karijeru na terenu sa toliko mnogo odličnih fudbalera velikog Liverpula – rekao je Đurić.

Ovaj harizmatični čovjek cijeli svoj život posvetio je sportu. Počeo je kao golman Sloge, zatim postao vezni fudbaler, a nešto kasnije i kanuista. Njegova biografija vjerovatno je jedna od najnevjerovatnijih u istoriji sporta uopšte. Počeo je da trenira kanu, iako nije znao da pliva i izborio nastup na Olimpijskim igrama u Barseloni 1992. godine. Zbog rata nije mogao da nastupi kao reprezentativac Jugoslavije, pa je prihvatio poziv da nastupi za BiH. U Španiju je iz Mađarske otišao auto-stopom i učestvovao na Olimpijskim igrama. Potom se vratio u Mađarsku i postao profesionalni fudbaler. Put ga je odveo u Australiju 1995. godine, a od 1999. je u Singapuru, gdje je stekao status božanstva. Jedini je igrač koji je postigao 300 golova u singapurskoj S ligi i bio je dio reprezentacije Singapura koja je 2012. godine osvojila Suzuki kup, koji je organizovala Azijska fudbalska federacija.

- Jedna stvar je sigurna, Singapur je moj dom i ostaću u njemu. Ovdje sam odrastao na mnogo načina – kao čovjek, igrač i otac troje djece – rekao je Đurić.

On još nije odlučio da li će ostati u fudbalu, na nekoj drugoj poziciji.

KARIJERA U SINGAPURU
Đurić više od 20 godina igra za azijske i australijske timove, a najdublji trag ostavio je u tri tima. U Gejlang junajtedu igrao je od 2001. do 2004. godine i na 126 utakmica postigao 97 golova. Zatim je prešao u Singapur Armi Fors i na 150 mečeva postigao 129 golova. Od 2010. godine nosi dres Tampines Roversa. Iako već kao 40-godišnjak, Đurić je odigrao fenomenalno, a poklopilo se i da ima dobre saigrače, baš kao i u Singapur Armi Forsu, sa kojim je četiri puta osvojio titulu prvaka. U dresu Tampinesa još tri puta je došao do titule i bio ključni čovjek na tom putu.

Komentari / 0

Ostavite komentar