Sindikat će tražiti izjednačavanje koeficijenata

Granski sindikat obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske u narednom periodu insistiraće na izjednačavanju koeficijenata plata za nastavni kadar sa ostalim budžetskim korisnicima, izjavio je danas
predsjednik ovog sindikata Dragan Gnjatić.

Republika Srpska 05.10.2014 | 15:41
Sindikat će tražiti izjednačavanje koeficijenata

On je istakao da nisu izjednačeni koeficijenti ni u osnovnom i srednjem obrazovanju, navodeći da nastavnik sa višom stručnom spremom ima koeficijent 8,5, profesor sa visokom stručnom spremom 9,5, a u srednjem obrazovanju profesor ima koeficijent 10.

"Učiteljima zovemo lica u svim nivoima obrazovanja, od najnižeg do visokog obrazovanja, jer mi imamo zvanja 'stari dobri učitelj', iako je to profesor razredne nastave, u višim razredima zovemo ih nastavnik, a profesor u srednjim školama, iako su praktično svi profesori", rekao je Gnjatić novinarima tokom "Časa za kvalitetnije obrazovanje u Srpskoj".

On je dodao da "Čas za kvalitetnije obrazovanje u Republici Srpskoj", koji je upriličen povodom 5. oktobra - Svjetskog dana učitelja, pokazuje da je bitno stvoriti kvalitetnu saradnju sa svim nadležnim institucijama da bi se dobijalo kvalitetnije i bolje obrazovanje.

Gnjatić je naglasio da kvalitetno obrazovanje podrazumijeva i kvalitetne nastavnike, ističući da i nastavnici moraju da se obrazuju u skladu sa vremenom, odnosno da praktikuju cjeloživotno obrazovanje.

"Zbog toga insistiramo i insistiraćemo kod nadležnih institucija da se nastavnom kadru omogući napredovanje i sticanje novih znanja u primjeni savremenih metoda i oblika rada", naglasio je Gnjatić.


Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

GASTARBAJTER

05.10.2014 15:58

OVAJ SINDIKALAC JE OBIČNI POSLUSNIK RANKE MISIC, ČUVENE ZASTITNICE REŽIMA MILORADA DODIKA... SAMO SLOBODNI SINDIKATI NEZAVSNI OD RANKE MISIC I NJENIH SLUGANA MOGU DONIJETI POBOLJSANJE RADNICIMA U OBRAZOVANJU... KOD NAS U AUSTRIJI NEMA OVAKVIH PRFESIONALNIH SINDIKALACA... OVAKAV TIP SE KOD NAS NE BI SMIO NI POJAVITI MEDJU SINDIKALISTIMA U JAVNIM SLUŽBAMA... TAMO U REPUBLICI SRPSKOJ JE SVE MOGUCE...

ODGOVORITE
Name

Majka Tereza

05.10.2014 16:18

Truć, truć, truć... Bla, bla, bla.... Slikanje, retorika, čuvanje svojih fotelja.

ODGOVORITE