SP: U 1/4-finalu se sastaju...

Čehinje, vicešampionke sveta, završile učešće na Mundobasketu. Kanada je bila bolja. Kući se vraća i Belorusija, još jedan polufinalista iz 2010. Kina i Francuska među osam.

Košarka 02.10.2014 | 17:45
SP: U 1/4-finalu se sastaju...

Posle utakmic između Srbije i Kube, koju su dobile srpske košarkašice, poznati su svi učesnici četvrtfinala Svetskog prvenstva za košarkašice u Turskoj. U sredu su odigrana četiri meča, a plasman među osam, pored pobednika grupa prve faze Španije, SAD, Turske i Australije, ostvarile su reprezentacije Kine, Kanade, Francuske i na kraju Srbije.

Kineskinje su do duela sa Španijom stigle posle velike drame u duelu sa Beloruskinjama. Evropljanke su vodile čitav meč, a poslednju deonicu dočekale su sa "plus 13".

Ipak, u završnih deset minuta osmine finala uspele su da prospu veliku prednost i da se posle 7:25 u četvrtoj deonici oproste od Svetskog prvenstva. Belorusija je na prošlom šampionatu osvojila četvrto mesto i propustila je priliku da se revanšira "crvenoj furiji" za poraz u borbi za bronzu.

U ostala dva duela nije bilo previše uzbuđenja.

Kanada je lagano lomila vicešampiona sveta Češku i na kraju stigla do ubedljivog trijumfa 91:71. Čehinje su samo u trećoj deonici uspele da odigraju na nivou. Naredni rival selekciji "javorovog lista" biće šampion sveta iz 2006. Australija.

Bez većih problema, u meču sa daleko manje koševa, Francuska je poslala kući Brazil - 61:48. Francuskinje čeka najteži posao u četvrtfinalu, jer ako nameravaju da osvoje medalju moraju da pobede aktuelnog prvaka - SAD.

Srbija će igrati protiv domaćina Turske. Sve utakmice četvrtfinala igraju se u petak, 3. oktobra.

Komentari / 0

Ostavite komentar