Blažič: Morao sam 'peckati' Murića!

Košarkaš Crvene zvezde Jaka Blažič rekao je da je bilo peckanja sa njegovim sunarodnikom Edom Murićem koji je pojačao Partizan.

Košarka 30.09.2014 | 12:15
Blažič: Morao sam 'peckati' Murića!

„Bilo je nekih peckanja, znao sam ja još ranije da će da potpiše za Partizan. To je profesionalizam, dobri smo van terena, a na terenu mi je najveći protivnik. Ali, mora tako da bude, svako se bori za svoj klub“, rekao je Blažič.

Murić, Blažičev saigrač iz reprezentacije Slovenije, pre nekoliko nedelja je potpisao trogodišnji ugovor sa šampionom Srbije, a košarkaš Zvezde kaže da se raduje ’večitom derbiju’.

„Biće interesantno za Slovence, pratiće derbi“, rekao je Blažič.

Blažič je uz osmeh dodao da se ne plaši da mu Murić preotme mesto najpopularnijeg slovenačkog košarkaša u Beogradu.

„Ne znam, neću ništa da pričam, biće dosta prilika da dokažemo ko je bolji“, naveo je Blažič.

Prema Blažičevim rečima, to što je imao malo vremena za odmor posle obaveza u reprezentaciji na Svetskom prvenstvu mu ne predstavlja problem.

„Značilo mi je što sam bio u nacionalnom timu jer sam imao priliku da mnogo vremena provedem sa Goranom Dragićem i ostalim igračima od kojih sam mogao mnogo da naučim. Imao sam priliku i da igram protiv SAD, video sam kako sve funkcioniše. Dobro je iskustvo i koristiće mi za narednu sezonu“, rekao je Blažič.

Košarkaši Crvene zvezde novu sezonu započinju u petak od 18 časova duelom prvog kola ABA lige sa bugarskim Levskim u dvorani „Pionir“.

Komentari / 0

Ostavite komentar