Da li nas hljeb zaista goji?

ini se da sve žene slepo veruju u teoriju da je hleb glavni krivac za gojaznost, pa ga pri početku dijete prvog eliminišu iz ishrane. Pročitajte zašto je to možda velika greška...

Zdravlje 29.09.2014 | 20:29
Da li nas hljeb zaista goji?

Novo istraživanje je pokazalo da 43 odsto žena izbegava da jede hleb dok drži dijetu, 20 odsto grize savest ukoliko ga pojedu, dok više od polovine smatra da je hleb nezdrav.

Dok se hleb nekada smatrao zdravom namirnicom, danas ga prati loša reputacija – izaziva gojaznost, naduvenost i sadrži gluten. Upravo iz tih razloga ovo istraživanje ima za cilj da razbije predrasude o hlebu.

Nutricionistkinja Šeron Natoli kaže da je od objavljivanja knjige "Diet Revolution“ doktora Etkinsa 1990. godine kreirana misterija oko ugljenih hidrata. Štaviše, ona ističe da rezultati ovog istraživanja potvrđuju osnovno nepoznavanje nutricioznizma.

"Žene nisu svesne koliko dobrobiti imaju od celog jela kao i ugljenih hidrata, a ne shvataju da su često dijete bez glutena štetnije za nivo šećera u krvi. Pravi izbor hleba vam može pružiti mnogo zdravstvenih dobrobiti uključujući bolju probavu, više energije, zdravije srce i telo“, rekla je dodajući da je hleb sadrži hranljiva vlakna, B vitamin, magnezijum i gvožđe.Šeron ističe da je važno da svaki potrošač ima pristup pravim informacijama koje će mu pomoći da donese odluku da li mu je kupovina hleba uopšte potreba.

"Toliko je različitih vrsti hleba na tržištu, samo treba odabrati ono koje vama najviše odgovara i koji ima najviše hranljivih sastojaka“, zaključila je Šeron.

Komentari / 0

Ostavite komentar