UEFA istražuje i Monako!

Posle Liverpula i Intera, Evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je istragu protiv Monaka zbog kršenja pravila o finansijskom fer-pleju.

Fudbal 29.09.2014 | 12:30
UEFA istražuje i Monako!

Informaciju o pokretanju istrage potvrdio je klub iz Kneževine.

Vladajuće telo evropskog fudbala objavilo je da je Monako jedan od sedam klubova koji je zabeležio deficit od blizu 45 miliona evra, za period između 2011. i 2014. godine.

Ipak, ekipa koja se takmiči u francuskoj ligi znatno je smanjila rashode ovog leta, najviše zbog razvoda vlasnika Dmitrija Ribolovljeva, što predstavlja početni rezultat pravila o FFP.

“Nakon objavljivanja istrage UEFA u četvrtak o finasijskom fer-pleju, među onima čiji je deficit iznad dozvoljene granice uračunat je i Monako. Klub želi da pojasni da je ovo obaveštenje normalno i da je predvideo ovakve mere. To još jednom potvršuje promenu investicione strategije kluba, kako bi pozitivno odgovorili standardima zahtevanim finansijskim fer-plejom. Monako će dostaviti dodatne informacije i poštovati pravila utvrđena od Evropskog tela”, stoji na sajtu ‘Kneževa’.

Prošle godine ’crveno-beli’ potrošili su mnogo novca, pa su na stadion ’Luj drugi’ stigli Radamel Falkao, Hames Rodriges, ali su obojica godinu dana kasnije napustili klub.

Najveći rival Monaka u Francuskoj – Pari Sen Žermen, morao je zbog kršenja pravila o FFP da smanji broj prijavljenih igrača za Ligu šampiona na 21.

UEFA je u četvrtak objavila da su Liverpul i Inter pod istragom.

Komentari / 0

Ostavite komentar