Putin dolazi u Srbiju

Vladimir Putin namerava da poseti Srbiju povodom obeležavanja 70. godišnjice oslobođenja Beograda od fašizma, rekao šef ruske diplomatije Sergej Lavrov na pres-konferenciji u okviru Generalne skupštine UN.

Srbija 26.09.2014 | 21:38
Putin dolazi u Srbiju

Putin će, kako javlja Raša tudej, učestvovati u manifestacijama povodom jubileja.

"S pijetetom se sećamo tog rata, našeg borbenog bratstva sa Srbima i drugim narodima Evrope. To će biti centralni svečani događaj posete – učešće u prigodnim manifestacijama u glavnom gradu Srbije", rekao je ruski ministar inostranih poslova, prenose RIA Novosti.

Putin će, rekao je Lavrov, tokom posete razmotriti zajedničke projekte dve zemlje, prenela je agencija.

"Nesumnjivo, imamo vrlo ozbiljan spisak zajedničkih projekata – ekonomskih i investicionih. Ima šta da se razmatra i sagleda, kakvi se dopunski zadaci mogu izdati radi daljeg produbljenja našeg partnerstva", naveo je Lavrov.

Moskva se nada da će Beograd u odnosima sa Evropskom unijom postići takav dogovor koji neće nanositi štetu uzajamnim odnosima, navodi Raša tudej na svojoj internet stranici.

Premijer Aleksandar Vučić rekao je ranije da očekuje da će na proslavu 70. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu doći i ruski predsednik Vladimir Putin.

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Vladi Srbije, Vučić je rekao da će svečanost biti održana u četvrtak, 16. oktobra, i da će prisustvovati brojni visoki zvaničnici.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

blbl

26.09.2014 21:47

Evo sanse za naseg dragog predsednika da nekako nagovori Putina da poseti i njegov vocnjak.

ODGOVORITE
Name

Ja

26.09.2014 21:54

Misliš da posjeti voćnjak bivšeg predsjednika? Putin dolazi četiri dana poslije izbora!

ODGOVORITE
Name

Julio

27.09.2014 23:25

Pa i nema gdje u posjetu.

ODGOVORITE