Bura u MJ: Odlasci, Ronaldo, nameštanja...!

Burno je ovih dana u Mančester junajtedu. Ne samo zbog najlošijeg starta slavnog kluba u istoriji Premijer lige, već i zbog brojnih drugih detalja.

Fudbal 26.09.2014 | 16:30
Bura u MJ: Odlasci, Ronaldo, nameštanja...!

Ako su navijači Junajteda pomislili da od prošlogodišnje "ere Dejvida Mojesa" ne može biti bolje, tabela je pokazala suprotno: Mojes je u prvih pet kola sakupio šest bodova, a pritom je domerio snage sa Svonsijem, Čelsijem (koji je sezonu pre toga bio među četiri najbolje ekipe), Liverpulom, Kristal Palasom (povratnikom u elitu) i Mančester sitijem (koji je sezonu pre toga bio među četiri najbolje ekipe), dok je Van Gal za rivale imao Svonsi, pa Sanderlend, a onda tri ekipe koje su prošle sezone igrale u drugoj ligi, Čempionšipu - Barnli, Kvins Park Rendžers i Lester.

Zato i ne čude sva glasnija nagađanja engleskih medija šta će biti naredni koraci čuvenog kluba sa Old Traforda. Jedni tvrde da je uprava spremna da "odreši kesu" da vrati Kristijana Ronalda iz madridskog Reala, drugi javljaju - "može, ali Real sada traži 160 miliona funti za taj transfer".

Junajted bi da ojača svoj vezni red i 19-godišnjim članom PSŽ-a, Adrijenom Rabioom, za kojim je "poludela Evropa", a za to vreme belgijski reprezentativac Maruan Felaini mora da objašnjava engleskim novinarima da uopšte nije tačno da ga je Van Gal "poterao" iz ekipe i naterao da traži novi klub, objašnjavajući da mu je menadžer samo rekao da mora da se bori za mesto u prvom timu.

U isto vreme, Junajtedovo pojačanje iz Španje, Ander Herera, pozvan je na saslušanje u vezi sa istragom o nameštanju rezultata na meču u kome je njegov tadašnji tim, Saragosa, u poslednjem kolu sezone 2010/2011 savladao Levante sa 2:1 i tako opstao u Primeri. Za sada nema nikakvih indicija da je Herera uradio nešto protivzakonito, ali je i on pozvan od strane španskih vlasti da da izjavu, kao i svi ostali učesnici ove sporne utakmice.

Tu nije kraj burnim zbivanjima u "crvenom delu Mančestera", jer će izgleda Huan Mata da napusti "teatar snova" i to jer je Van Gal po svoj prilici zainteresovan da ga pošalje u Atletiko Madrid u zamenu za četiri godine starijeg defanzivca, 30-godišnjeg Mirandu.

Komentari / 0

Ostavite komentar