Ponovo razbijene table

Dvojezična latinično-ćirilična tabla na zgradi vukovarske policije sinoć je ponovo razbijena i to samo nekoliko sati pošto je postavljena nova, javio je HRT.

Region 24.09.2014 | 07:59
Ponovo razbijene table

Ministar uprave Arsen Bauk izjavio je za tri nacionalne telelvizije da su dvojezični natpisi državnih ustanova postavljeni u skladu sa zakonom i najavio da će skinute i polomljene ploče biti ponovo postavljene.

Posle obeležavanja 23. godišnjice osnivanja 204. vukovarske brigade, grupa branitelja, među kojima i dve žene, s osam lokacija u gradu skinulo je 14 dvojezičnih tabli s nazivima ustanova.

Policija je sprečila skidanje table sa zgrade vukovarske policije, pa je ona razbijena. Neoštećene table predate su u Gradskoj upravi za gradonačelnika. 

Nešto kasnije na zgradi policije postavljena je nova dvojezična ploča, koju je, kako prenose mediji, oko 19 časova razbila jedna žena. 

Vukovarsko-sremska policija saopštila je ranije da je zbog nasilnog skidanja tabli na informativni razgovor privedeno šest osoba, koje su posle saslušanja puštene.

Komentari / 0

Ostavite komentar