Optužnica za zločine na području Rogatice

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv osam lica, koja ih tereti da su u septembru 1992. godine počinili ratni zločin nad Bošnjacima u Rogatici.

Republika Srpska 21.09.2014 | 16:52
Optužnica za zločine na području Rogatice

Optužnica je podignuta protiv Radomira Markovića, Mileta Kušića, Dragana Božovića, Saše Perkovića, Radomira Gluhovića, Pere Radovića, Ilije Vukašinovića i Miloša Vukašinovića.

Marković, u svojstvu komandira, i ostali u svojstvu pripadnika čete u sastavu Rogatičke brigade Vojske Republike Srpske učestvovali su u napadu na bošnjačko stanovništvo u selima Karačići, Vragolovo i Golubovići.

U selu Karačići pronašli su skivenu grupu od oko 20 civila Bošnjaka koje su prvo ubili hicima iz automatskog oružja, a potom zapalili.

Optužnica će biti proslijeđena Sudu BiH, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Ratko

21.09.2014 16:07

I ove su optuznice u svojstvu Dodikovog obecanja o reformi pravosudja u BiH. Sjecate li se kako je prijetio Estonovoj i kako je sve zaboravio naprosto. Ostavila ga da vlada Srbima a on zaboravi sve i nikom nista. A ovi u Tuzilastvu BiH nastavljaju po starom ekspresno optuzuju i hapse i to stalno Srbe. Dokle ce se ovo trpit vidicemo.

ODGOVORITE
Name

Pezerovic Lj.

22.09.2014 01:05

Kad će početi Muslimane i Hrvate da hapse a vjerovatno će oni da glasaju za Dodika.

ODGOVORITE