Partizan se ogradio od maloumnika!

Potpuni je apsurd povezivati klub, koji je nastao na talasu antifašističke borbe naroda Evrope sa antisemitizmom i sličnim mračnim i anticivilizacijskim porivima - piše u saopštenju.

Fudbal 19.09.2014 | 17:00
Partizan se ogradio od maloumnika!

Fudbalski klub Partizan oštro je osudio isticanje transparenta antisemitskog sadržaja u duelu 1. kola Lige Evrope protiv Totenhema i ogradio se od ovog ispada dela svojih pristalica.

Podsetimo, grupa navijača Partizana želela je sinoć da isprovocira fudbalere Totenhema transparentom u stilu logoa iz čuvene britanske serije "Mućke", odnosno "Only fools and horses", aludirajući na to što klub iz Londona ima veliki broj pristalica među Jevrejima.

Saopštenje prenosimo u celosti.

Poštovani ljubitelji fudbala u Srbiji i Evropi,

Utakmica između Fudbalskih klubova Partizan i Totenhem, željno očekivana u našem gradu i protekla u odličnoj igri oba tima i sportskoj atmosferi, uprljana je zlonamernim činom pojedinaca, koji su obezvredili sve napore igrača i kluba da dokažemo da zaslužujemo svoje mesto u fudbalskoj Evropi.

FK Partizan se odlučno ograđuje od transparenta antisemitskog sadržaja, čija je poruka potpuno suprotna opredeljenju i mišljenju ogromne većine građana Srbije i i navijača Partizana. Potpuni je apsurd povezivati klub, koji je nastao na talasu antifašističke borbe naroda Evrope sa antisemitizmom i sličnim mračnim i anticivilizacijskim porivima.

Oštro osuđujemo počinioce ovog bezumnog čina koji nije samo antisemitski, već predstavlja i akt mržnje prema Partizanu i Srbiji. Verujemo da ovo zlobno delo neće pokvariti naše sportsko prijateljstvo sa FK Totenhem i ljubiteljima fudbala u Velikoj Britaniji. Fudbalski klub Partizan će učiniti sve da se, u saradnji sa nadležnim organima, pronađu i procesuiraju počinioci incidenta i trajno odstrane sa sportskih borilišta.

Izvinjavamo se svima koji su uvređeni i pogođeni sadržajem transparenta i još jednom ističemo da je ta poruka potpuno suprotna istoriji i tradiciji našeg kluba i opredeljenju naših navijača.

UEFA je već pokrenula istragu povodom incidenta u Humskoj.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Nekadašnji navijac Partizana

20.09.2014 07:42

nadam se da ce se i Europa ograditi od Partizana jer tu reakcije sto se tice kluba i navijaca ne bi bilo al problem je UEFA

ODGOVORITE