Video: Upoznajte komentatora 'THE TROJKA' sa SP

Bogdanović može da bude kao Đorđević i Bodiroga! "Jako mi se sviđa Nikola Kalinić, on je sjajan igrač. Za takve igrače mi često kažemo da su 'lepak', oni spajaju ceo tim i takav igrač je potreban svakoj ekipi", dodao je Keni.

Košarka 17.09.2014 | 12:15
Video: Upoznajte komentatora 'THE TROJKA' sa SP

Poklonike košarke u Srbiji osvojio je svojim, sada već čuvenim komentarima "Bogdanoviiiić, the trojka!!!" i "Čisto kao suza". On je komentator koji radi za FIBA i Evrolige, zove se Lijam Keni, rođeni je Irac, ali je dobar deo života proveo u Bostonu. Za MOZZART Sport je govorio o svojim utiscima, istakavši da mu jako znači popularnost koja stiže iz Srbije, i tome kako je progovorio srpski.
"Osim toga što sam komentator, ja sam i učitelj u jednoj američkoj školi u Londonu. Tamo nam dolazi mnogo mladih ljudi iz Beograda, često i iz Podgorice, Hrvatske... I kad god treba da radim utakmice Evrolige ili reprezentacija Srbija, ja onda moje učenike pitam kako se izgovara nečije ime i prezime. Eto, poslednje što sam proveravao kada sam bio u Granadi jeste kako se izgovaraju Bjelica i Raduljica. Da li sam dobro izgovorio", upitao je Keni novinara MOZZART Sporta, na šta je momentalno stigao odgovor:
"Naravno, bilo je perfektno."

Onda je Lijam otkrio kako je progovorio srpski.
"Jednom prilikom učenici su me pitali da li bih u prenosu mogao da kažem 'trojka' i tako je sve počelo. Na vašoj prošloj utakmici, sa Brazilom rekao sam i: 'Čisto kao suza'. Protiv Francuske ću pokušati i 'kao kap'. To mi je cilj", dodao je Keni, a potom još jednom upitao da li je dobro pogodio sa izgovorom.

Da li planiraš da upotrebiš još neku reč?
"Za sada je samo ovo. Mislim da je više nego dovoljno. Ali, uskoro će biti još, naravno. Do tada znam samo da kažem 'pivo' i to je to, a-ha-ha".

Šta misliš o reprezentaciji Srbije?
"Obožavam vaš tim. Imate savršen spoj iskustva i mladosti. Tu su Teodosić i Krstić, oni su sjajni. Naravno, imate mlade asove, kao što je Bogdanović. Jako mi se sviđa Nikola Kalinić, on je sjajan igrač. Za takve igrače mi često kažemo da su 'lepak', oni spajaju ceo tim i takav igrač je potreban svakoj ekipi. Bjelica i Raduljica igraju sjajno na ovom turniru i stvarno su odlični igrači".

Radiš i evroligaške mečeve. Reci mi, kakvi su tvoji utisci o igri Partizana i Crvene zvezde.
"Prethodnih godina sam pratio dosta Partizan, pošto Zvezda nije igrala do prošle sezone. Jako mi se svideo Bogdan Bogdanović, koji je bio izvrstan. On je prošle sezone bio prinuđen da igra i plejmejkera i na poziciji bek šutera, posle povrede Vestermana i odlično se snašao".

Šta misliš, može li Bogdanović da dostigne visine selektora Saše Đorđevića, ili jednog Dejana Bodiroge?
"To je odlično pitanje. Pazi, on ima veliku priliku da se stane u red sa igračkim veličinama kao što su Sale i Bodiroga, pošto su osvojili ovo takmičenje 1998. godine".

Komentari / 0

Ostavite komentar