Željo prvi, a za njim i Olimpik do 1/8-finala Kupa BiH

Fudbaleri Željezničara plasirali su se u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine. Plavi s Grbavice su danas na gostovanju u Mrkonjić Gradu savladali ekipu Slobode s 2:0. Sarajevski Olimpik plasirao se takođe u osminu finala Kupa BiH nakon što je danas nakon boljeg izvođenja penala savladao Bratstvo u Gračanici sa 4:3 (0:0).

Fudbal 16.09.2014 | 22:30
Željo prvi, a za njim i Olimpik do 1/8-finala Kupa BiH

Od samog početka utakmice Željo je imao inicijativu. Iako su bili u znatno izmijenjenom sastavu, bez većih problema su odradili ovaj meč i zasluženo su prošli u naredni krug takmičenja.

Huan Manuel Varea je prvi prijetio golu domaćeg tima. Njegov udarac nakon dva minuta igre je bio neprecizan, da bi najbolju priliku za Plave u prvom poluvremenu imao Edi Baša, koji je u 30. minutu pogodio stativu gola Slobode.

Željezničar u prvom poluvremenu nije imao dobru završnicu, te se na odmor otišlo bez golova (0:0).

Nastavak susreta ipak donosi i pogotke. Željezničar je do vođstva stigao nakon 20 minuta igre u nastavku. Dosuđen je penal za Plave, a precizan izvođač je Huan Manuel Varea za vođstvo od 1:0.

Samo nekoliko minuta kasnije Željo je završio posao. Mladi Kerim Memija je u 72. minutu pogodio mrežu domaćeg golmana Ilića za sigurno vođstvo od 2:0.

Do kraja se rezultat nije mijenjao, pa je tim Admira Adžema bez većih problema ostvario plasman među 16 najboljih ekipa u Kupu BiH.

Kup BiH, 1/16 finala:

Sloboda (MG) - Željezničar 0:2 (Varea 64', Memija 72')

Prvo poluvrijeme nije donijelo mnogo uzbuđenja u Gračanici. Igralo se većinom na sredini terena, oba tima su imala nekoliko pokušaja prema protivničkom golu, ali su mreže nakon prvih 45 minuta mirovale.

Ni nastavak susreta nije donio lijepu igru. Većih uzbuđenja nije bilo, izuzev crvenog kartona za domaćeg igrača Aleksandra Pantića u nadoknadi vremena.

Do kraja susreta je ostalo 0:0, te se pristupilo izvođenju penala. Bolje su se u udarcima sa jedanaest metara snašili Vukovi, koji su slavili pobjedu u ovom susretu.

Bratstvo - Olimpic 0:0 penali (3:4) (Suša, Galin, Vehabović / Smajić, Bogičević, Handžić, Gojak)

Komentari / 0

Ostavite komentar