Milojević: Otvoreno pismo Ranki Mišić

Poštujući Vaše aktivnosti oko predstavljanja programa stranaka na područuju problema zaposlenosti,želimo da Vas podsjetimo na našu nedavnu posjetu, kojom prilikom smo Vas upoznali sa našim programom „ozdravljenja privrede i društva“.

Republika Srpska 11.09.2014 | 00:00
Milojević: Otvoreno pismo Ranki Mišić

Navedeno je da je porast zaposlenosti, odnosno ubrzanje razvoja privrede moguće samo na osnovu uspostavljanja novog privrednog sistema.

Potrebno je promijeniti svojinu. Na postojećoj istorijski prevaziđenoj individualnoj privatnoj svojini razvoj nije moguć.

Da bi se krenulo naprijed nužno je doći do kolektivne privatne svojine kao najvišeg nivoa u razvoju svojine, na kojoj svojinskoj osnovi razvijeni odnose sve svoje razvojne pobjede. A da bi se to ostvarilo nužno je poništiti postojeću privatizaciju prodaje i ostvariti novu privatizaciju podjele.

Samo onda kada radnici, borci, porodice poginulih, građani postanu vlasnici naših preduzeća krenućemo u razvoj. Samo je na masovnoj akcionarskoj svojini moguć razvoj krupnih, prije svega krupnih industrijskih preduzeća, koja su jedina garancija uspjeha.

Greška privatizacije se mora ispraviti. Moramo se osloboditi izdajničke omče koju nam je zavezao Milorad Dodik svojim pristajanjem Visokom predstavniku 18. januara 1998. godine da u ime dolaska na (nezasluženo) mjesto predsjednika vlade uništi vlastitu privredu i narod.

Pristao je da poništi prethodnu privatizaciju podjele i ostvari pogubnu privatizaciju prodaje, od kada počinje naša ekonomska i društvena golgota.

S obzirom na to da je suština ekonomskog programa ove stranke u ispravljanju greške privatizacije, sa kojim smo Vas nedavno upoznali, molimo Vas da svojim pozivom na stranačko predstavljanje omogućite i nama da sa tim upoznamo i širu javnost.

Ukoliko donesete pozitivnu odluku molimo Vas da to, zbog zauzetosti, ne bude u petak dana 12.09.2014. godine.

 

U očekivanju ostajemo

uz puno poštovanje

  

 
                                                                  Predsjednik:
 
                                                                                                              

                                                                                              
 
________________________
                                                                                     
 Prof.
dr. Aleksa
Milojević

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

tito

11.09.2014 10:07

Ovi koji jos zive u komunizmu,treba da idu u NDR Kinu,pa neka tamo budu zadnji medju jednakima....

ODGOVORITE
Name

zmuda umjesto libude

11.09.2014 18:51

Bravo Milojevicu,program je više nego odličan, samo da ima neko da ga sprovede u djelo, KAPITALIZAM je uvijek bio poguban za sirotinju i bijedu.

ODGOVORITE