Danas obilne padavine


Meteorolozi su za danas popodne i uveče najavili obilne padavine u zapadnim i južnim krajevima Republike Srpske i Federacije BiH, za koje je izdato upozorenje na opasno vrijeme.

 

 

Bosna i Hercegovina 11.09.2014 | 00:00
Danas obilne padavine


Na zapadu se očekuje oko 80, a na jugu Hercegovine ponegdje i više od 100 litara kiše po metru kvadratnom,saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Tokom dana preovladavaće oblačno i svježe vrijeme, sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Samo će prijepodne na krajnjem istoku biti promjenjivo oblačno i uglavnom suvo, a popodne i do večeri i u ovim krajevima očekuju se kiša, pljuskovi i grmljavina.

Najniža temperatura vazduha od 12 do 19, a najviša dnevna od 16 na zapadu do 25 stepeni Celzijusovih na istoku.

Meteoalarm je za danas izdao narandžasto upozorenje na opasno vrijeme za banjalučku,prijedorsku, bihaćku, livanjsku, mostarsku i trebinjsku regiju.

Očekivana količina padavina u ovim krajevima je između 50 i 80 litara po metru kvadratnom. Regije Tuzla, Sarajevo, Višegrad i Foča označene su žutom bojom koja upozorava na potencijalno opasno vrijeme.

Za ove regije prognozirane su grmljavinske nepogode,osim za tuzlansku regiju gdje se očekuje kiša. Prema prognozi meteorologa, česta kiša, pljuskovi, grmljavina biće i sutra i u subotu.

Obilne padavine očekuju se u pojedinim mjestima u Krajini i Hercegovini. Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda navode da kiša jutros pada na zapadu, jugu i većem dijelu sjevera.

Najveća količina padavina u protekla 24 časa izmjerena je u Bihaću - 37 litara po metru kvadratnom, na Čemernu 31, u Tuzli i Jajcu 22, Zvorniku 20, Drvaru i Driniću 16, Prijedoru 12, Gradaču 11, Doboju, Zenici i Mrkonjić Gradu 10.

Na Mrakovici je palo osam litara po metru kvadratnom, u Bijeljini pet,Srpcu četiri, Banjaluci 3,5, Srebrenici tri, na Han Pijesku dva, u Trebinju i na Sokocu jedan litar po metru kvadratnom.

Komentari / 0

Ostavite komentar