Danas je dan 'D' za mlade Srbe!

Oslabljena mlada reprezentacija Srbije imaće od 18.00 časova poslednju priliku da se domogne baraža za plasman na EP. Nažalost, više ne odlučuje sama.

Fudbal 09.09.2014 | 09:15
Danas je dan 'D' za mlade Srbe!

Očekivano bez Miloša Jojića i Filipa Đuričića (a kamoli Lazara Markovića, Aleksandra Mitrovića i Matije Nastasića) U-21 reprezentacija Srbije pokušaće u utorak da se domogne baraža za plasman na EP.

Primarni cilj biće joj da pobedi Severnu Irsku u gostima, jer samo u tom slučaju može da se nada doigravanju.

Da bi se plasirala u neizbežni baraž kao jedna od četiri najbolje drugoplasirane ekipe, moraće da sa tri osvojena boda pretekne trenutno prvoplasiranu Belgiju, jer bi sve osim (ubedljive) pobede Italije nad Kiprom bila prvoklasna senzacija.

Tabela trenutno izgleda ovako: Belgija (+1) 16, Italija 15, Srbija 13, Kipar 6, Severna Irska 3.

Selektor Radovan Ćurčić već ima gomilu problema. Darko Brašanac ostao je u Italiji zbog povrede, a suspendovani su vezisti Goran Čaušić i Aleksandar Kovačević, kao i defanzivac Uroš Ćosić. Bek Aleksandar Filipović neće moći da igra zbog problema sa vizom.

Utakmica će početi u 18.00 časova. Ako srpska selekcija osvoji tri boda, navijaće za mlade nade Francuske (protiv Islanda, 21.00) i Španije (protiv Austrije, 19.00).

Dakle, iako je teško posrnula u Peskari, mlada reprezentacija Srbije i dalje ima nadu da se posle "preskočenih" turnira u Danskoj 2011. i Izraelu 2013. ipak nađe na kontinentalnom prvenstvu.

Komentari / 0

Ostavite komentar