Pape: Ne plašimo se Kiprana!

Selektor, Safet Sušić, govorio je na jučerašnjoj pres-konferenciji o susretu s Kiprom koji se igra danas u Zenici.

Fudbal 09.09.2014 | 08:45
Pape: Ne plašimo se Kiprana!

Selektor ima još dilema oko sastava, a imena koja će početi utakmicu nije želio otkriti.

"Nema razloga da otkrivam sastav danas. Još ću malo razmisliti i sutra ću donijeti konačnu odluku. Sigurno je da Kipar zna više o nama nego mi o njima. Imam još nekih dilema, pa ću sutra donijeti odluku o sastavu", istakao je selektor Sušić.

Gledao je selektor utakmicu Kipra protiv Hrvatske...

"Gledao sam Kipar prvo poluvrijeme protiv Hrvatske. Večeras ću pogledati i drugo. Igrače neću opterećivati sa Kiprom. Mislimo na sebe i na našu igru, a ako mi budemo pravi nema razloga da se bojimo", dodao je Sušić, koji se nada kako će i kapiten Edin Džeko krenuti pobjedom u novoj ulozi.

Nadam se i da će kapiten startovati s pobjedom. Sigurno je da će nam faliti igrači koji su se oprostili. Nije lako naći zamjene za njih, ali vjerujem da će ova ekipa sazreti brzo", dodao je Sušić, koji računa na Prcića.

"Prcić je igrač na kojeg ozbiljno računam i on će dobiti svoju priliku", dodao je Sušić...

Kapiten reprezentacije BiH, Edin Džeko, danas će predvoditi reprezentaciju na otvaranju kvalifikacija za EP protiv Kipra.

Džeko ističe kako nije bitno ko će dati gol, te da je jedino važno da se slavi pobjeda

"Može ga i Begović dati. Nije bitno ko će dati gol, bitno je da pobijedimo. Svakako da je meni kao kapitenu veća odgovornost, ali mislim da mogu odgovoriti na pravi način. Atmsofera je kao i uvijek fantastična", rekao je Džeko.

Kapiten bh. tima želi plasman u Francusku ispred svega...

"Nije mi cilj biti prvi strijelac kvalifikacija već da odemo u Francusku na EP. To mi je cilj i to bi mi bila kruna karijere", dodao je Džeko.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine odradila je sinoć posljednji trening pred utakmicu sa Kiprom.

Zmajevi su u Zenici na stadionu Bilino Polje trenirali noć prije prve utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izabranike Safeta Sušića večeras, podsjećamo, očekuje duel sa Kiprom. Iako smo favoriti, sam selektor naglašava da ozbiljno treba pristupiti susretu.

Očekuje se identičan sastav kao onaj u Tuzli kada smo igrali protiv Lihtenštajna prijateljski meč (3:0), s tim što će od prvog minuta zaigrati Tino Sven Sušić umjesto Harisa Medunjanina i Avdija Vršajević umjesto Mensura Mujdže.

Najvjerovatniji sastav: Begović, Vranješ, Šunjić, Lulić, Vršajević, Bešić, Sušić, Pjanić, Prcić, Džeko i Ibišević.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bosanac

09.09.2014 09:23

Naprijed Zmajevi po prva tri boda.

ODGOVORITE