Prekršeno primirje, Donjeck pod granatama

Severno od Donjecka, najvećeg grada na istoku Ukrajine, jutros se čuje artiljerijska paljba, može se videti i veliki crni oblak dima, prenosi Rojters navode svedoka.

Svijet 07.09.2014 | 11:30
 Prekršeno primirje, Donjeck pod granatama

To predstavlja novo kršenje prekida vatre između ukrajinskih i proruskih snaga, koji je na snazi tek 40 sati, a već je jednom prekršen kasno sinoć, kad se artiljerijska vatra čula i u Marijupolju, gradu sa oko pola miliona stanovnika na Azovskom moru nedaleko od granice sa Rusijom.

Kako navodi Rojters, granate koje danas padaju na Donjeck stižu sa područja u blizini aerodroma, koji je pod kontrolom ukrajinskih snaga, iako je sam grad u rukama proruskih snaga.

Pripadnici proruskih snaga su izveštaču britanske agencije rekli da je aerodrom sada prazan i da se vode borbe za kontrolu nad obližnjom vojnom bazom.

Sinoć je u Marijupolju došlo do prvog ozbiljnog kršenja primirja, kojeg su 5. septembra u Minsku potpisali predstavnici Ukrajine i samoproglašenih Donjecke i Luganske Narodne Republike.

Izveštač Rojtersa video je industrijsku halu, kamion i benzinsku stanicu u plamenu u području u granicama Marijupolja, ali nema navoda o evenutalnim ljudskim žrtvama.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Dugo su izdržali

07.09.2014 09:31

Dugo se nešto održa to primirje, ko nekad kod nas kad smo ratovali?

ODGOVORITE
Name

domaci stranac

07.09.2014 09:36

Sta je drugo i bilo za ocekivati? Naravno da je Ukrajina prekinula primirje po savjetu i podrsci NATO(Nacisticka Okupaciona Teroristicka Organizacija). Isti scenario kao kod nas! Kada su toliko mocni zasto ne napadnu Ruse ili mozda Kineze???

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

07.09.2014 14:52

NATO ne smije i neće se direktno umješati to su već nagovjestili. Zato će poslati naoružanje i instruktore. Ako se to dogodi mogli bi se prekinuti debeli živci Rusije pa će sve prgaziti. Nešto slično se dogodilo u Gruziji.

ODGOVORITE