Dogovorena raspodjela 9,6 miliona KM

Predsjednik Vlade Federacije BiH /FBiH/ Nermin Nikšić izjavio je danas da je na sastanku Upravnog odbora i Savjeta federalnog Fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji FBiH dogovorena prva raspodjela sredstava u iznosu 9,6 miliona KM za sanaciju šteta nastalih tokom ovogodišnjih poplava.

Bosna i Hercegovina 04.09.2014 | 18:02
Dogovorena raspodjela 9,6 miliona KM

Nikšić je, obraćajući se novinarima u Sarajevu, pojasnio da će šest miliona KM biti iskorišteno za saniranje stambenih objekata, dva miliona za interventnu pomoć malom zanatstvu, jedan milion KM za sanaciju infrastrukture, a 600.000 KM biće ostavljeno u rezervi.

Premijer FBiH je dodao da će sredstva biti operativna početkom naredne sedmice kada će biti doznačena Posavskom, Zeničko-dobojskom i Tuzlanskom kantonu.

On je podcrtao da je dobijeno rješenje o registraciji federalnog Fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji FBiH, te da su se stekli uslovi za njegovo funkcionisanje u punom kapacitetu.

Nikšić je, govoreći o rezultatima sastanka Upravnog odbora i Savjeta federalnog Fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće, istakao da je dogovorena i tijesna koordinacija sa Razvojnim programom UN (UNDP), Evropskom komisijom, Federalnim štabom Civilne zaštite i drugim organizacijama kako bi se izbjeglo preklapanje pojedinih projekata.

Komentari / 0

Ostavite komentar