Prijateljstvo naplatio 46.000 maraka

Policija je uhapsila Radana Malešića (31) zbog sumnje da je iznudio 46.000 maraka od starice (75) iz Doboja, saopšteno je iz CJB Doboj navodeći njegove inicijale.

Republika Srpska 30.08.2014 | 10:05
Prijateljstvo naplatio 46.000 maraka

Navodi se da se on sumnjiči da je novac iznudio u više navrata od aprila do 29. avgusta, kada je uhapšen.

- Pretresom kuće i pomoćnih objekata vlasništvo R. M. pronađeni su i izuzeti predmeti koji mogu koristiti kao dokazi - navodi se u saopštenju i dodaje da će on biti predat Okružnom tužilaštvu u Doboju.

Ovaj slučaj policija je otkrila tokom svojih redovnih aktivnosti.

Prema nezvaničnim informacijama, Malešić je novac iznudio od starice sa kojom se sprijateljio.

- On je prvo toj ženi, koja živi sama. pomagao u radovima oko kuće i u kući i sa njom postao prijatelj. Prvo je od nje posuđivao novac, koji joj takođe nije vratio. Iskoristio je prijateljstvo s njom te joj je prijetio i iznuđivao novac - rekao je izvor blizak istrazi.

Naglasio je da je Malešić od starice u više navrata iznuđivao novac prijeteći joj da će je ubiti ili povrijediti.
- Često joj je govorio da će je opljačkati ako mu ne da novac. Starica mu je iz straha davala novac i nije slučaj prijavila policiji - kazao je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima, pretpostavlja se da je Malešić ranije saznao da starica ima novca, zbog čega se s njom sprijateljio.

Malešić je u petak predat dobojskom Okružnom tužilaštvu.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Rubin

30.08.2014 16:57

Prijavljujem policiji slučaj teške krađe:crvena banda je od svog naroda prisvojila milijarde i molim ih da ih sve privedu na informativni razgovor i zadrže do izbora,a poslije izbora će im tu biti osigurano mjesto doživotno.

ODGOVORITE