ABA liga: Radnički (KG) se gasi?!

"Postavljamo pitanje: da li je ikome ko zaista voli svoju državu u interesu da Srbija izgubi jednog predstavnika u ABA ligi i da to mesto zauzmu predstavnici drugih zemalja iz regiona?", stoji u saopštenju kluba iz srca Šumadije.

Košarka 28.08.2014 | 19:15
ABA liga: Radnički (KG) se gasi?!

Košarkaški klub Radnički prolazi kroz najteže dane u svojoj bogatoj istoriji. Ekipa iz srca Šumadije suočava se sa potpunim raspadom sistema, koji će na kraju dovesti do gašenja. Radnički još uvek nije uplatio kotizaciju od 150.000 evra za učešće u Jadranskoj ligi naredne sezone, a ako novac uskoro ne pristigne, Srbija će izgubiti predstsavnika u regionalnom takmičenju.

U suštini, ABA već ima spremnu zamenu, to je Helios iz Domžala, koji je nedavno dobio novog vlasnika i spreman je da plati 150.000 evra na ime specijalne pozivnice. Takođe, slovenački klub se od danas zove - Helios Sans.
"Postavljamo pitanje: da li je ikome ko zaista voli svoju državu u interesu da Srbija izgubi jednog predstavnika u ABA ligi i da to mesto zauzmu predstavnici drugih zemalja iz regiona? KK Radnički veruje, kao i cela sportska javnost, da ovu zemlju vode ljudi koji imaju svest o tome šta je strateški važno. Uz puno razumevanje teške situacije u kojoj se nalazi čitava Srbija, mislimo da je važno da mesto koje smo za Srbiju obezbedili na terenu - zadržimo. Apelujemo na sve ljude dobre volje i dobrih namera da razmisle o interesu srpske košarke i da ne dozvolimo da Srbija izgubi ono što je Radnički na terenu ostvario za našu državu", stoji u saopštenju Radničkog.

Klub moli sve one koji su u mogućnosti da pomognu klub kako bi zajedničkim snagama rešili ovu, gotovo bezizlaznu situaciju.
"Uz sve to, igranjem ABA lige omogućili smo da se razviju i naši reprezentativci - Birčević, Jović i Kalinić su do reprezentativnog dresa i Mundobasketa došli braneći boje Radničkog. Čak ni Partizan MTS i Crvena zvezda Telekom, koji uživaju ogromnu pomoć i podršku, nisu iznedrili tri reprezentativca. Treba li podsećati da je Radnički, iako debitant, predstavljao Srbiju u Evrokupu i u 16 utakmica ostvario zapažen učinak, kako kao ekipa, tako i pojedinačno", stoji u zaključku saopštenja.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Milojko-Banja luka

30.08.2014 19:53

Pitam se samo gdje su vam onda pare kada ste tako zlatni a pitanjna postavljajte sebi a ne nama jer mi znamo da samo jedna država i jedan narod mogu da nanesu sebi štetu zbog drugih da to je SRBIJA i to su SRBI

ODGOVORITE