Pokušaj samoubistva u spuškom zatvoru

Jedan od šestorice Nikšićana optuženih za prebijanje novinarke "Dana" Lidije Nikčević u januru ove godine, Vladimir Mitrović, pokušao je da se ubije u spuškom zatvoru, javljaju lokalni mediji.

Region 27.08.2014 | 14:01
Pokušaj samoubistva u spuškom zatvoru

U noći između ponedeljka i utorka Mitrovića (31) su sa improvizovanih vešala u ćeliji skinuli pripadnici zatvorske policije i pritvorenik koji sa njim deli sobu, saznaju podgoričke "Vijesti" i dodaju da mu je jedan od službenika potom dao veštačko disanje kako bi ga povratio.Iz uprave spuškog zatvora portalu Radio televizije Crne Gore saopšteno je da je zdravstveno stanje optuženog dobro, odnosno da je pokušaj samoubistva prošao bez telesnih povreda.

"O pokušaju suicida obavešten je sud koji je odredio meru pritvora kao i predsednik suda koji vrši nadzor nad Istražnim zatvorom u Podgorici", navodi se, između ostalog, u saopštenju.Mitrović je jedan od šestorice Nikšićana optuženih za prebijanje novinarke dnevnog lista "Dan" 3. januara.Na optuženičkoj klupi nalaze se i Zoran Abramović, Vukašin Ðurđevac, Nikola Bulatović, Milovan Gardašević i Željko Miletić, vlasnik nikšićke firme "Narcis".

Optuženi su početkom avgusta štrajkovali glađu nekoliko dana, tvrdeći da su nevini i bez dokaza poslati u zatvor, a njihove porodice su organizovale i protestnu šetnju ispred Višeg suda u Podgorici i kancelarije Evropske komisije.

Komentari / 0

Ostavite komentar