Del Pjero u Honvedu?

Čelnici mađarskog Honveda potvrdili su da pregovaru sa legendom Juventusa i reprezentacije Italije Alesandrom Del Pjerom.

Fudbal 25.08.2014 | 16:15
Del Pjero u Honvedu?

Ofanzivni vezista je bez ugovora, pošto mu je istekla saradnja sa australijskim Sidnejom.

"Tačno je, pregovaramo oko 15-20 dana sa Stefanom, Alesandrovim bratom i agentom", rekao je sportski direktor Honveda Fabio Kordela. "Inače nismo u ekonomskoj mogućnosti da pregovaramo sa tako velikim imenima, ali se našem tehničkom sponzoru ideja odmah svidela".

Ekipu iz Budimpešte sa klupe predvodi legendarni štoper Azura Pjetro Vjerhovod, koji je na Mundijalu u Španiji 1982. godine stigao do titule prvaka sveta.

"Videćemo šta će se desetii. Bilo bi divno dovesti ga u Budimpeštu. Do pre sat vremena svi su mislili da je priča naučna fantastika, a istina je da radimo na tome", dodao je Kordela. "Narod Mađarske zaslužuje ovaj transfer, zato što pravih fudbalera nema već nekoliko godina na terenima. Država nam mnogo pomaže, kao što vidite napravljeno je skoro deset novih stadiona, a uskoro ćemo i mi započeti izgradnju sopstvenog".

Iako je desetka Honveda povučena pre mnogo godina, u čast najboljeg igrača svih vremena Mađarske Ferenca Puškaša, ali je porodica pokojnog centarfora izjavila da bi bila ponosna da Del Pjero ponese desetku.

"Taj broj je povučen pre mnogo godina, ali predsednik Hemingvej i porodica Puškaš insistiraju da Italijan dobije desetku, shvatajući to kao veliku cast", zaključio je Kordela i dodao da je tim zainteresovan za još jednog italijana, defantivca Fabijana Santakosea.

S druge strane, engelski mediji prenose da je legendarni Pinturiko bliži odluci da se preseli u novoformiranu Premijer ligu Indije.

Komentari / 0

Ostavite komentar