Gradska vlast odgovara Boračkoj organizaciji

U Odjeljenju za boračku-invalidsku zaštitu grada Trebinja iznenađeni su jučerašnjim izjavama rukovodstva gradske Boračke organizacije koje je, poslije sastanka sa predstavnicima elektroenergetskog sistema i SNSD-a, lokalnu vlast optužilo za lošu međusobnu saradnju.

Republika Srpska 22.08.2014 | 19:30
Gradska vlast odgovara Boračkoj organizaciji

Rajko Ćapin, v.d. načelnik tog Odjeljenja kaže da se oni uvijek bili spremni za saradnju sa Boračkom
organizacijom i da će tako ostati i ubuduće, bez obzira na izjave rukovodstva. Oni imaju svu dokumentaciju koja potvrđuje da su pravovremeno odgovarali na zahtjeve predstavnika boraca, pogotovo kada je u pitanju zapošljavanje djece poginulih.

“Izjave koje su dali pojedinim medijima pojedinci iz rukovodeće strukture gradske Boračke organizacije nemaju uporište. U dopis od 26.3. iz 2014 predsjednik Odbora porodica poginulih boraca obratio mi se
zahtjevom da mu dostavim dokumantaciju koja se odnosi na djecu poginulih boraca u cilju pravljenja spiskova za njihovo zapošljavanje. Tog istog dana ja sam mu odgovorio pozitivno. Na tom dokumentu jasno stoji potpis od četiri lica, dva službenika Odjeljenja za boračko invalidsku zaštitu, kao potpis gospodina predsjednika Odbora porodica poginulih boraca Dakovića i moj”, rekao je Ćapin.

Gradska Boračka organizacija 11. avgusta ove godine sazvala je konferencije za medije na kojoj su počeli sa zahvaljivanjem elektroenergetskom sistemu. Međutim, to je prekinuo njihov predstavnik u Regionalnoj boračkoj organizacije istočne Hercegovine, Svetozar Aćimović, koji i danas stoji iza svake svoje riječi.

“Postoji Zakon o pravima boračke populacije, a tamo gdje je država većinski vlasnik, prioritet u zapošljavanju imaju boračke kategorije pod jednakim stručnim uslovima. To se ne dešava. Mi smo sada trenutno zadovoljni što dobijama dio mrvica. Ovo su mrvice što dobija Boračka organizacija. Ja se ne zahvaljujem nikome i ne treba Boračkoj organizaciji niko ništa da daje, nego treba da dobije ono što zaslužuje jer ovo nije njihova prčija. Kome da se zahvaljujemo, onima što nisu učestvovali u ratu?! Ja to neću nikada”, naglasio je Aćimović.

U Odljeljnu za Boračko-invalidsku zaštitu grada Trebinja kažu da pozdravljaju svaki potez, bilo ko ga učinio, kada se ide u pravcu zapošljavanja djece poginulih boraca i kada je u pitanju pomoć svim ljudima koji pripadaju boračkim kategorijama.

BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Julio

22.08.2014 17:37

Lako mi je za Svetozara, u ratu fol pukovnik, stan u Trebinju a kuca na Ljubomiru. Zaposlio je on svoje kad je bio tehnicki direktor u Elektrotrebinju, a sad predsjednik boraca. Ko bori se on za prava, boze, boze.

ODGOVORITE
Name

cg

22.08.2014 19:24

Julijo ajd ne s... neznas ti ko je acimovic i pre rata je mogao kupiti pola trebinja i cujes li nije covek zadovoljan

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

22.08.2014 23:49

Sramota, kako (ne)ljudi gaze po borcima i invalidima. Sami smo krivi. Treba ovo sve rastjerati prvo milokrada i bandu pa onda ove sitne ribe što blate naš ugled.

ODGOVORITE